Nå går boligene fort unna

– Og det kommer til å gå enda fortere, tror Odd Nymark, administrerende direktør i EiendomsMegler 1.

I dag har bransjen lagt frem sin boligprisstatistikk. Den viser at bruktboligmarkedet går så det suser.

Friskmeldt
For landet under ett steg boligprisene med hele 1,3 prosent fra forrige måned. Aldri før har prisene vært høyere enn de er i dag.

– Dette er uten tvil et svært godt tegn på at boligmarkedet endelig er friskmeldt, mener administrerende direktør i EiendomsMegler 1, Odd Nymark.

Dominoeffekt
Nymark forklarer friskmeldingen ved blant annet å vise til omsetningstallene for små ettroms- og toromsleiligheter. Omsetningen av små leiligheter har økt betraktelig den siste tiden.

– Og når små leiligheter går unna, vet vi at vi får vi en dominoeffekt i andre deler av markedet, forklarer Nymark. – Da vet vi at etterspørselen etter større leiligheter, rekkehus og eneboliger også øker. Vi får et sunt marked igjen. Friskmeldt.

Økt omsetningshastighet
Nymark mener at prisveksten sakte, men sikkert også vil påvirke omløpshastigheten i positiv retning.

– I de største byene ser vi allerede en trend på at boligene selges raskere enn før, og i tillegg at et økende antall selges over takst, sier Nymark. – Og slik vi kjenner markedet sprer ofte trenden seg fra storbyene og til resten av landet etter hvert.

Påvirker nyboligmarkedet
Nymark forteller også at EiendomsMegler 1 ser visse bevegelser i nyboligmarkedet, selv om det er mindre folk på disse visningene, og omsetningen fortsatt er noe tregere enn den var for i fjor – landet sett under ett.

– Nå når bruktboligmarkedet er friskt, og folk vet at de får solgt leilighetene sine til gode priser, vil dette bety at de tør å hive seg på nybyggprosjekter igjen. Usikkerheten deres er redusert. – Og det er bra, mener Nymark.

Boligprisstatistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Kontaktinformasjon:
Odd Nymark, adm. direktør i EiendomsMegler 1, tlf 416 37 892
Boligekspert Odd Nymark, EiendomsMegler 1

Fakta om EiendomsMegler 1:
EiendomsMegler 1-alliansen er landets største megler innenfor områdene bolig, fritidseiendom, prosjekteiendom og næringseiendom.