6 årsaker til at vi elsker boligannonser

Det er nesten 1 million klikk på boligannonser hver dag, i følge apriltall fra Finn.no. – Og mandag er definitivt dagen da vi elsker å drømme oss bort i boligannonser, sier adm. direktør Odd Nymark i Norges største eiendomsmegler, EiendomsMegler 1.

Mandag er altså den største kikkedagen, tett fulgt av tirsdager og onsdager.

Hvorfor kikker vi på boligannonser?
– Selvfølgelig er det mange som titter på boligannonser rett og slett fordi de skal kjøpe bolig, men det høye antallet av boligvisninger på nett tilsier at det nok er en del av oss som drømmer litt, sier Nymark. Så hva gjør vi på nettet når vi ikke skal kjøpe bolig? Her er noen åpenbare årsaker:

  1. Selvfølgelig – noen av oss leter etter et nytt sted å bo
  2. Vi sjekker egen gateadresse for å se hvordan naboen har det. Boligannonser ser ut til å være de nye skattelistene.
  3. Har man nylig kjøpt bolig, er det mange som browser gjennom annonser for å få en bekreftelse på at eget boligkjøp var et godt kjøp.
  4. Vi titter på bilder for å få inspirasjon til egen bolig. Boligannonsene kan bli en erstatning for interiørmagasinene.
  5. Vi ser etter rare bilder som viser andres «rare» smak.
  6. Vi drømmer om hytta i havgapet eller på snøkledde fjell. Dette er selve drømmen for mange nordmenn.

Bilder viktig for boligsalg
– Stadig flere boligselgere ser at gode bilder er et «must» for å skape interesse for boligen som skal selges, forteller Nymark. Vår erfaring er at nærmere 95 % bruker profesjonell fotograf i forbindelse med et boligsalg, mens styling benyttes mer sjelden. Det er nok under 10 % som bruker styling.

– Vi vet også at bilder er viktig i forbindelse med deling av boligannonsene på sosiale medier som Facebook, Twitter, Instagram og Pinterest, sier Nymark. Hvem lar seg ikke friste av gode interiørbilder når man går gjennom Facebook i løpet av dagen.

Tall: Finn.no for 2013.

Kontaktinformasjon:
Odd Nymark, adm. direktør i EiendomsMegler 1, tlf 416 37 892
Boligekspert Odd Nymark, EiendomsMegler 1

Fakta om EiendomsMegler 1:
EiendomsMegler 1-alliansen er landets største megler innenfor områdene bolig, fritidseiendom, prosjekteiendom og næringseiendom.