Kan bankkort for ungdom brukes på nettet?

Vi får mange spørsmål fra foreldre og ungdom om bankkort for ungdom (13 til 18 år) kan brukes til netthandel. Mange unge ønsker å kjøpe for eksempel buss- og kinobilletter, musikk eller filmer via internett.

Nå har vi åpnet for denne muligheten. Når foreldrene bestiller bankkort for ungdom, kan de velge med eller uten netthandel. Netthandel tilbys bare ungdom fra 15 til 18 år.

Mest brukte betalingsmåten er kort
Kort har blitt den mest brukte betalingsmåten. Derfor anbefaler vi at unge lærer seg bruk av bankkort og digitale penger på en sikker og trygg måte like godt først som sist. Når ungdom får seg bankkort for første gang, anbefaler vi at foreldre setter deg ned og går gjennom gode vaner for kortbruk sammen med barna. Her finner du gode råd til sikker bruk av kort.

Ta kortpraten
Gjennom dialog og ved å stille spørsmål kan foreldre gi barna sine en sunn bevissthet om eget forbruk. SpareBank 1 har laget en samtaleguide som kan brukes når foreldrene tar kortpraten. Her finner du guiden.

Fordeler med bankkort for ungdom

  • Det er ingen årsavgift
  • Enkelt å sjekke saldo og følge med på bruken i mobilbanken
  • De unge kan aldri bruke mer enn de har på konto
  • Vi bruker Verfied by Visa med BankID for sikker handel på nett

Her finner du de mest stilte spørsmålene om bankkort for ungdom.