Hjelp, mobilskjermen min er knust! Kan jeg få noe igjen på forsikringen?

Med jevne mellomrom får vi spørsmål om knuste eller ødelagte mobilskjermer dekkes av forsikringen. Her får du svaret.

Med mindre du har en egen forsikring for mobilen din, er det to forsikringer som kan være aktuelle når uhellet er ute; innboforsikring eller reiseforsikring. Dessverre er egenandelen som regel høyere enn det det koster å reparere en knust skjerm – så da er det ikke så mye å hente på å bruke forsikringen. Skader under 1000 kroner dekkes uansett ikke.

Men både reiseforsikring og innboforsikring kan tre i kraft når du har andre problemer med mobilen.

Tyveri dekkes
Blir du utsatt for tyveri på reise, dekkes det av reiseforsikringen, men kommer du til å slippe mobilen i flisgulvet mens du danser lambada i Spania, dekkes det dessverre ikke. Har det vært tyver på ferde hjemme hos deg, kan du også bruke innboforsikringen.

Uflaksforsikring
Har du Topp innboforsikring har du også såkalt uflaksforsikring, som dekker skader ved typiske uhell. Vær derimot klar over at skade ved vanlig bruk, søl eller kondens ikke erstattes. Mobilen skal heller ikke forlates uten tilsyn, så ikke legg fra deg mobilen på et bord når du er ute.

Trenger jeg egen mobilforsikring?
Det er lurt å ha både innbo- og reiseforsikring. Det lønner seg derimot sjeldent å kjøpe ekstraforsikringer når du kjøper deg mobiltelefon eller annet elektronisk utstyr.

En klok mann sa en gang at «man skal forsikre seg mot det man ikke har råd til å gjenskaffe». Hvis du forsikrer hver lille ting du kjøper, vil de små summene koste deg mer gjennom årenes løp enn det du får igjen.