Slik blir DU en vinner på boligmarkedet i sommer

I et fortsatt hett boligmarked er gode kvadratmeter dyre, også om sommeren. Vi gir deg tipsene du trenger for å bli en boligvinner i ferieukene, enten du skal kjøpe eller selge.

–Juni er en god måned for de som skal selge, men hvis du ikke har startet salgsprosessen ennå vil det nok for mange boligtyper være fornuftig å vente til august. Unntaket er sentralt beliggende ett- og toroms leiligheter som selger godt, også om sommeren. Grunnen til dette er tilstrømningen av studenter, men også andre som flytter til byer og større tettsteder pga. jobb, forteller Odd Nymark, boligekspert i EiendomsMegler 1.

Kan man gjøre en god deal nå i juni?

–Skal du kjøpe er nok såkalte «gode dealer» ganske sjeldne i juni, ganske enkelt fordi måneden har et velfungerende marked. I juli kan man derimot oppleve å være eneste interessent på en bolig, så da er nok muligheten for en «god deal» større. Dersom selger allerede har kjøpt ny bolig er iveren etter å bli kvitt salgsobjektet også større, mener Nymark.

3 råd til deg som skal på visning

  1. Forbered deg godt – last ned og les grundig gjennom salgsoppgaven. Gjør deg kjent med andre boliger som er solgt i nærområdet for å forstå prisnivået.
  2. Ta deg god tid på visningen – dette er sannsynligvis din største investering – be gjerne om en privatvisning i tillegg. Ta med deg en bygningskyndig person.
  3. Se forbi møbler og styling – se mulighetene og se selve boligen.

Hva med august-rushet?

I slutten av august er det alltid mye boliger på markedet. Omsetningen er også høy og prisene er relativt høye. Det kan være fornuftig å være tidlig ute i august både dersom du skal selge eller kjøpe, fordi du da har mindre konkurranse. Dersom du skal flytte for å studere, eller har fått jobb i en ny by, har det de siste årene vært lurt å kjøpe leilighet.

–Hvis du er student er det lurt å velge å kjøpe en leilighet der du også kan leie ut et rom til en annen student eller en pendler. Litt avhengig av hvor lenge du skal studere på samme sted, vil det være lønnsomt å kjøpe. Fra et 3- til 5-års perspektiv bør det være lønnsomt å kjøpe. Skal du bo kortere enn 3 år vil omkostningene rundt salg og kjøp av bolig fort kunne bli høye, og da må man ta høyde for det, avslutter Nymark. 

Kontaktperson:
Odd Nymark, boligekspert i EiendomsMegler 1, tlf. 416 37 892

Boligekspert Odd Nymark, EiendomsMegler 1

Fakta om EiendomsMegler 1:
EiendomsMegler 1-alliansen er landets største megler innenfor områdene bolig, fritidseiendom, prosjekteiendom og næringseiendom.