5 grunner til at flere kjøper nye boliger

 – Mange kjøpere synes det er fristende med nye boliger på grunn av lave vedlikeholdskostnader, fastpris på boligen, og ikke minst høy kvalitet på nybyggene, sier boligekspert Odd Nymark i EiendomsMegler 1.

I første halvår i år økte salget av nye boliger med over 20 % sammenlignet med samme periode i fjor. Samtidig settes det i gang flere nye boligprosjekter. Dette økte med nærmere 35 %.

Å bygge i Norge er dyrt, derfor er det i praksis kun godt befolkede områder hvor det bygges nye boliger. Da blir gjerne prisen på boligen høy. – Den typiske kjøper er derfor ikke en førstegangskjøper, men de som sitter på en romslig enebolig eller har høy kjøpekraft, sier Nymark.

5 grunner til at folk velger nye boliger 

  1. Det er enkelt og praktisk: Nybyggede leiligheter har ofte moderne romløsninger, heis og god balkongstørrelse. I tillegg slipper man oppussing, og kan selv ofte få være med å bestemme valg av materialer.
  2. Sentral beliggenhet: Leilighetene bygges gjerne i et knutepunkt med tilgang til god infrastruktur som offentlig transport og butikker.
  3. God kvalitet og moderne: Leilighetene er mye bedre isolert både når det gjelder varme og lyd. Det er høy brannsikring, som regel har leilighetene sprinkelanlegg. Ofte har leilighetene også balansert ventilasjon med varmegjenvinning som gir bedre driftsøkonomi og bedre inneklima.
  4. Lavere vedlikeholdskostnader: Drifts og vedlikeholdskostnadene er lavere enn i eldre leiligheter. Energiforbruket i nybygg er også mindre.
  5. Kjøper til fastpris: Noen liker ikke budrunder. Det slipper man med nye leiligheter som ofte har fastpris.

Husk at du også betaler lavere dokumentavgift til staten fordi den beregnes av tomteverdi og ikke av kjøpesum.

Kontaktperson:
Odd Nymark, boligekspert i EiendomsMegler 1, tlf. 416 37 892
Boligekspert Odd Nymark, EiendomsMegler 1

Fakta om EiendomsMegler 1:
EiendomsMegler 1-alliansen er landets største megler innenfor områdene bolig, fritidseiendom, prosjekteiendom og næringseiendom.

Tall: Prognosesenteret – 2015.