Hvor lang levetid har egentlig et bad?

– Alt for mange av oss tror at boligen skal vare «evig», sier boligekspert Odd Nymark i EiendomsMegler 1. Men slik er det dessverre ikke – så hvilke forventninger bør du ha til levetiden på et bad? 

– Det er viktig å huske på at når du kjøper en brukt bolig, så kan du ikke forvente samme standard på badet som et nytt bad, forteller Nymark. – Derfor må du ta høyde for at eventuelle utgifter til reparasjon kommer etter at du har overtatt boligen. Et godt råd er å lese selgers egenerklæring nøye før du kjøper.

Så, hvor lenge varer et bad?
Forventet levetid på et bad med flislagte overflater og godkjent membran har en levetid på mellom 10 og 20 år. Et nytt bad koster gjerne fra 150.000 kroner og oppover. Hvis et 20 år gammelt bad må renoveres, kan du nok ikke regne med å få noe særlig penger igjen ved en reklamasjon. Hvis badet er fra byggeåret skal dette opplyses om i salgsoppgaven, forklarer Nymark

Gode råd når du kjøper bruktbolig

  • Les selgers egenerklæring nøye.
  • Sjekk med megler og selger om bad og andre vitale bygningsdeler har gjennomgått oppussing de senere år, og be om dokumentasjon på at det er benyttet fagarbeidere.
  • Ta høyde for at utgifter til reparasjon kommer etter at du har overtatt boligen.

Kontaktperson:
Odd Nymark, boligekspert i EiendomsMegler 1, tlf. 416 37 892
Boligekspert Odd Nymark, EiendomsMegler 1

Fakta om EiendomsMegler 1:
EiendomsMegler 1-alliansen er landets største megler innenfor områdene bolig, fritidseiendom, prosjekteiendom og næringseiendom.