Hjelp – jeg har fått motorstopp!

Hva gjør jeg om jeg kolliderer, punkterer eller ikke får start på bilen på gårdsplassen? Får jeg veihjelp fra bilforsikringen?

Daglig opplever hundrevis av nordmenn å få problemer med bilen langs veiene, og hjemme. Heldigvis er det hjelp å få.

– Har du bilforsikring med kasko eller delkasko er veihjelp inkludert i forsikringen i de aller fleste forsikringsselskapene, sier skadeforebygger Fred Nilsen i SpareBank 1 Forsikring.

Han forteller at de vanlige grunnene til at folk trenger hjelp langs veien er:

  • Motorstopp
  • Kollisjon eller utforkjøring
  • Punktering
  • Hvis du låser deg ute
  • Feilfylling av drivstoff

Startproblemer hjemme
Én ting er langs veien. Men hva om du plutselig får startproblemer hjemme hos deg selv? – I SpareBank 1 får du veihjelp, også hjemme hos deg selv. Men ikke alle forsikringsselskap tilbyr det, så her må du sjekke hva som gjelder for deg, sier Nilsen.

Egenandel
Egenandelen for veihjelp er vanligvis 500 kroner. Sjekk med ditt forsikringsselskap hva som gjelder for deg.

Trenger jeg veihjelpsbevis?
Veihjelpsbeviset er bekreftelsen på at du har veihjelp gjennom bilforsikringen. Her står også de opplysningene du trenger for å kontakte veihjelpen. – Sørg for å legge veihjelpsbeviset i hanskerommet, så har du det alltid med deg når du trenger det, råder Nilsen.

I SpareBank 1 finner du også veihjelpsbeviset i mobilbanken eller på forsikringsoversikten. Da har du det alltid med deg på mobilen – enkelt og greit.

Bør jeg bli medlem i en bilorganisasjon?
Alle de store bilorganisasjonene som NAF, Viking og Falck tilbyr veihjelp som medlemsfordel. – Men har du allerede veihjelp gjennom forsikringen, er det liten grunn til å bli medlem bare på grunn av veihjelpstjenesten, mener Nilsen. – Husk at medlemskontingenten fort kan bli dyrere enn det du sparer på å ha veihjelp uten egenandel, sier han.

Slik får du veihjelp i SpareBank 1
Har du bilforsikring med kasko eller minikasko i SpareBank 1, dekker vi utgiftene til veihjelp i Norge og Europa. Det eneste du trenger når du ringer er registreringsnummeret på bilen. Vi ordner med assistanse og praktisk hjelp enten du får små eller store problemer langs veien. Ring oss på 02300, hele døgnet.

Spørsmål eller kommentarer?
Kontakt Fred Nilsen, skadeforebygger i SpareBank 1 Forsikring – tlf 900 55 852

Fred Nilsen, fagsjef skadeforebygging i SpareBank 1 Forsikring

Foto: Newtown_grafitti