Slik unngår du julebulking

Dagene rett før jul er det dobbelt så mye småbulking som ellers i året, viser tall fra SpareBank 1 Forsikring.

22. desember er den verste dagen. Men også 21. og 23. desember er dager vi bulker mer enn resten av året. Det er særlig i storbyene Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger at bulkeulykkene skjer. – Julestresset og hektisk siste liten-aktivitet er helt klart årsaken, så her gjelder det å ta det med ro, sier skadeforebygger Fred Nilsen i SpareBank 1 Forsikring.

Her er Freds råd for å komme gjennom julehandelen uten en julebulk.

  1. Parker langt unna inngangen: Tallene viser at småbulkingen ofte skjer i trange parkeringshus, eller på overfylte parkeringsplasser.  Parkerer du litt lenger unna, der det er større plass, står du tryggere.
  2. Vær obs ved rygging: Uhell ved rygging er det mange av på bulkedagen.  De fleste av oss parkerer med fronten inn først – og rygger når vi skal ut igjen. Gjør heller omvendt! Etter en lang handletur er man gjerne sliten og uopplagt, og da skjer det lettere uhell…
  3. Stress ned: Selv om du har mye gjøre, er det ingen grunn til å sette opp farten. Visste du at du bare sparer 40 sekunder pr mil på å kjøre i 100 heller enn i 90 km i timen?

Ha en rolig førjulstid!

Kontakt:
Fred Nilsen, skadeforebygger i SpareBank 1 Forsikring – tlf 900 55 852

Fred Nilsen, fagsjef skadeforebygging i SpareBank 1 Forsikring