3 gode grunner til å fylle opp BSU-kontoen før nyttår

Ingen spareform slår BSU. – For hver tusenlapp du sparer, gir staten deg to hundre kroner igjen på skatten, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1. – Men skal du få fradrag for i år, må pengene være satt inn på BSU-kontoen senest 31. desember i år.

Boligsparing for ungdom (BSU) er supergunstig. Du får bank-Norges høyeste rente og 20 prosent skattefradrag på det årlige sparebeløpet. Samtidig bygger du opp egenkapital til du skal kjøpe egen bolig.

Her er grunnene til at du bør fylle opp BSU-kontoen før nyttår.

  1. Få maksimalt igjen på skatten: Utnytt BSU fullt ut. Har du ennå ikke satt inn det årlige maksbeløpet på 25 000 kroner? Sørg for å gjøre det senest 31. desember, så får du maks tilbake på skatten. Sparer du 25 000, får du 5000 igjen på skatten i juni neste år. NB! Husk at pengene må være INNE på BSU-kontoen innen fristen, som i SpareBank 1 er før klokka 21.50 på nyttårsaften. Overfører du penger fra en annen bank, må du regne en virkedag før de kommer inn.
  2. Hold farten oppe i sparingen: Sparer du et for lavt beløp år, vil det ta veldig mange år før du når maksimalt sparebeløp på 200 000 kroner. I verste fall rekker du ikke å spare maksimalt før du blir 34 år. Da går du glipp av verdifulle skattefradrag. Spar derfor så mye du kan i år, og hvert år fremover.
  3. Kom i gang nå – så har du en fot innenfor: Har du planer om å kjøpe egen bolig neste år? Husk at rekkefølgen er viktig her: Du må starte BSU-sparingen FØR du kjøper bolig, hvis ikke kan du ikke benytte deg av ordningen. Om du så bare har satt inn et par kroner, så må sparingen komme før kjøpet av boligen.

Har du nådd taket?
Har årets innskudd gjort at du har nådd maksimal sparesum på 200 000 kroner. Ikke ta ut pengene helt ennå! Regjeringen har foreslått å heve maksbeløpet i BSU til 300 000 kroner med virkning fra 2016 . Det maksimale årlige sparebeløpet skal fremdeles være 25 000 kroner.

Kontaktperson
Magne Gundersen, forbrukerøkonom i SpareBank 1, tlf 911 11 555.
Magne Gundersen, forbrukerøkonom, SpareBank 1 Gruppen