5 tips for å oppfylle boligdrømmen ved hjelp av BSU

Er det blitt umulig for unge å komme inn på boligmarkedet uten pengesterke foreldre i ryggen? Mange førstegangskjøpere får økonomisk hjelp, men det er fullt mulig å klare det helt på egenhånd.

Skyhøye boligpriser og krav om minst 15 prosent egenkapital har gjort det vanskeligere enn noen gang for unge å kjøpe sin første bolig. Men, frykt ikke. Det ER mulig å komme inn i dagens boligmarked på egenhånd, også uten foreldrehjelp. Det handler om å bruke de spareknepene og mulighetene som finnes. Også handler det om tålmodighet og disiplin.

Her er 5 råd til deg som må klare deg selv når du skal kjøpe din første bolig 

  1. Utnytt BSU fullt ut. Det betyr at du sparer maksimalbeløpet på 25.000 kroner hvert år. I tillegg lar du rentene stå urørt på BSU-kontoen.
  2. Spar skattefradraget. Staten sponser deg med inntil 60.000 kroner i skattelette om du utnytter BSU-rammen på 300.000 kroner fullt ut. Spar disse pengene også og sett dem på høyrentekonto.
  3. Spar ekstra og begynn tidlig. Det er lov å spare mer i løpet av året enn de 25.000 kronene i BSU.
  4. Bo hjemme. De som bor hjemme som studenter eller når de jobber bor som regel billig. Den gevinsten kan du putte rett på konto.
  5. Jobb mer og tjen mer. Uken har mer enn 37,5 timer. Jobb ekstra eller ved siden av studiene. Utnytt helger og ferier til jobbing.