Derfor bør du betale apper og abonnement med kredittkort

Mange har skjønt at det er lurere å bruke kredittkort enn vanlig bankkort når de handler på nett. Men ikke alle tenker over at netthandel er langt mer enn reiser og det som kan sendes i posten.

Apper og strømme- og abonnementstjenester er også netthandel.  Når vi etter hvert bruker flere apper og strømme- og abonnementstjenester, må vi også stole på at flere og flere aktører tar godt vare på kortinfoen vår.

Vil du være på den sikre siden lønner det seg å bruke kortet også her:

  1. Kjøp av apper, som spill
  2. Kjøp gjennom apper, som transport
  3. Strømmetjenester, som Spotify og Netflix
  4. Delingsøkonomi, som Airbnb, Über og Nabobil
  5. Abonnementstjenester, som treningsmedlemskap og matkasser
  6. Mobilbetaling, som mCash

Derfor bør du holde bankkontoen utenfor
Om en tjeneste blir hacket eller noe annet skulle skje slik at kortinfoen din havner på ville veier, vil du være glad for at det er kredittkortet og ikke bankkortet det er snakk om.

Havner bankkortinfoen din i gale hender, risikere du i verste fall å få kontoen din tappet. Men med et kredittkort er det ikke dine penger som forsvinner. Du har også flere rettigheter og enklere løsningsvei, både ved svindel og klage, om du bruker kredittkortet.

Altså: Du bør alltid bruke kredittkort når du kjøper ting eller tjenester på nett. Da har du hele tiden full oversikt og kontroll i din nett- og mobilbank, og kan enkelt overføre mellom kort og konto eller betale inn ekstra når det måtte passe.