Tursti

Spleis – samle inn penger for å få noe til å skje

Spleis er en enkel ny måte å samle inn penger på. Vi gjør det lekende lett å få folk til å bidra til gode idéer og fine formål. Du kan samle inn til klasseturen, turstien, korpset eller fotballaget, uavhengig av hvilken bank du er kunde i.

-Er du lei av å se at fotballklubben skulle hatt flere mål?  Skulle stuperne hatt en ny trampoline? Hva med projektor og playstation til ungdomsklubben? Hvorfor ikke starte en spleis for å få det gjort? En spleis skaper engasjement og ikke minst eierskapsfølelse hos de som gir, sier Bjørn Kjetil Hellestræ, som leder utviklingen av Spleis for SpareBank 1.

Slik gjør du

  • Opprett en bruker gratis på spleis.no.
  • Fortell hva du trenger penger til og hvorfor. Sett et mål for innsamlingen, og du er klar på 30 sekunder.
  • Del innsamlingen din med vennene på Facebook, sms og e-post slik at de som heier på deg kan gi penger og følge med på hvordan det går.
  • Når du har samlet pengene du trenger blir de utbetalt og du kan gjennomføre målet ditt.
  • Giverne kan støtte saken din med både mCASH og kort. Løsningen virker fint på mobil og i alle nettlesere.

Både for privatpersoner og foreninger

Årlig overføres rundt 45 milliarder kroner fra nordmenn til ideelle og frivillige organisasjoner, i tillegg til at folk står på dugnad for lag og foreninger. Spleis er laget for både lag og foreninger, men også privatpersoner som vil starte pengeinnsamling.

-For eksempel er dette en god løsning for han som vil løpe marathon eller sykle verden rundt for å samle inn penger til en god sak. Det skal bare ta et par minutter før du er oppe og flyr med din egen spleis. Å lage en Spleis skal være så enkelt at folk blir glad i tjenesten.

De som gir får vite at målet er nådd

Lag og foreninger må betale 5 prosent av innsamlingssummen for å bruke Spleis, mens for privatpersoner er det foreløpig gratis. Spleis er et åpent system, det betyr at du kan du se hvem og hvor mange som har bidratt – og hvor mye som er samlet inn. Når en Spleis har nådd målet får de som har gitt penger automatisk tilbakemelding om at prosjektet er i mål.

-Det gir en god følelse å ha vært med på å bidra til et konkret prosjekt. Spleis egner seg derfor best for konkrete formål som ikke er for omfattende. Tipset mitt er å starte spleiser for enkeltobjekter som et nytt biljardbord, istedenfor framfor et nytt klubbhus. Store prosjekter bør heller «etappefinansieres», sier Hellestræ i SpareBank 1.