Familie med barn_01

Aksjesparekonto – en skattegavepakke til folk flest

Til sommeren kan du flytte pengene du har spart i aksjefond skattefritt inn på en aksjesparekonto i SpareBank 1 . Du kan også enkelt flytte aksjefond fra andre leverandører inn på samme konto.

– Innenfor aksjesparekontoen kan du reinvestere i andre aksjer og aksjefond uten å betale skatt på salgene. Du må heller ikke betale skatt før du tar ut et beløp som er større enn det du opprinnelig har investert, forteller privatøkonom Endre Jo Reite i SpareBank 1 SMN.

Sett inn pengene i år

– Den gunstige overgangsregelen gjelder for 2017. Alle som har urealisert gevinst på pengene sine i aksjer eller aksjefond bør derfor overføre disse til en aksjesparekonto før utgangen av 2017. Slik det ser ut i dag vil det etter 2017 bli utløst skatt på vanlig måte, råder Reite.

Klart til sommeren

Vi anslår at aksjesparekonto fra SpareBank 1 vil være tilgjengelig i markedet i løpet av sommeren 2017. Som følge av stor interesse for den nye ordningen har flere SpareBank 1-banker opprettet nyhetsgrupper for de som vil holde seg orientert om nyheter om aksjesparekonto frem til den kommer. Sjekk med din lokale bank.

– Langsiktig sparing i form av en fast spareavtale har for øvrig vist seg å være svært lønnsomt for de aller fleste. Om du startet en spareavtale på 1.000 kroner måneden i Odin Norden i januar år 2000, vil du nå ha 540.958 kroner fratrukket forvaltningskostnader (herav avkastning 333.598 kroner). Til sammenligning ville sparing i bank ha gitt deg om lag 250.000 kroner i samme periode (herav avkastning 43.000 kroner), avslutter Endre Jo Reite.

Hva er neste steg?

Sjekk dine muligheter for sparing på sparebank1.no eller ta kontakt med lokalbanken din for å avtale en rådgivningssamtale med en finansiell rådgiver.

Kontaktperson

Endre Jo Reite
Privatøkonom SpareBank 1 SMN
Telefon