8 tips som gjør parkbesøket billigere

Svært mange barnefamilier tar turen til dyre-, bade- eller fornøyelsesparker i sommer. Men et parkbesøk eller tre i løpet av ferien kan fort gjøre store innhugg i familiebudsjettet.

I sommer er det mange barn som gleder seg til spennende opplevelser og skrekkblandet fryd på besøk i de etter hvert mange ulike temaparkene i inn- og utland.

– For mange barn er dette sommerens høydepunkt. Men alle foreldre som har vært i en fornøyelsespark eller en temapark vet at lommeboka fort blir slunken etter en dag eller to i parken, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1.

For en familie på fire handler det fort om et par-tre tusenlapper i løpet av en dag. Inngangspenger, parkering, is, brus, mat og suvenirer – alt koster. Og når utgifter til reise og overnatting kommer i tillegg, får feriepengene virkelig bein å gå på.

– Skal du unngå å bli ruinert er det helt nødvendig å ha kontroll på utgiftene. Og da handler det om god planlegging. De som er godt forberedt kan ha det like gøy som alle andre, sier Gundersen.

– Kjøp billettene på nett og ta med egen mat og drikke. Fyll opp kurven eller kjølebagen med god niste, kanskje litt frukt og en flaske drikke til hver. Flasken fyller du opp igjen med vann gratis. Medbrakt mat blir ofte både hyggeligere og bedre – prisnivået og kvaliteten på parkmaten imponerer ingen, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen.

8 tips som gjør parkbesøket billigere:

  • Lavere billettpris når du bestiller på nett. Ofte stor rabatt på dag to-billetter.
  • Ta med drikke og en god niste. Og gjerne litt frukt eller snacks og et picnicpledd.
  • Avtal på forhånd et beløp barna kan bruke i parken eller at de får en leke eller en suvenir. Da unngår dere mas og diskusjoner underveis
  • Sjekk om du kan få rabatter gjennom medlemskap i lag, foreninger eller kredittkort.
  • Med sesongkort blir prisen per besøk fort svært lav for de som har planer om mange besøk.
  • Noen sesongkort gir rabatt eller gratis inngang i andre parker i samme kjede i Norge og i utlandet.
  • Overnatting et stykke unna parken. Blir billigere enn hoteller tett ved.
  • Parkering kan ofte bestilles på forhånd, med rabatt.