Gutt med mobil spiser frokost

Spre fakturautgiftene over flere lønninger med utsett betaling

De fleste av oss opplever at enkelte måneder bringer med seg mange og store regninger. Med utsett betaling slipper du å ty til forbrukslån eller kreditt når det kniper.

Stadig flere betaler regninger med kreditt eller forbrukslån i trange tider, mange sliter også med betalingsproblemer. Tall fra Lindorff viser at nesten 270.000 personer hadde betalingsanmerkning i første kvartal i år, det er opp 6 prosent mot samme periode i fjor*.

Som en løsning åpner vi nå for at du kan utsette betaling av regninger, direkte i mobilbanken.

– Med utsett betaling gjør vi det mulig å spre fakturautgiftene på flere lønninger, slik at de blir lettere å håndtere med penger du faktisk har. Det håper vi vil bidra til å forebygge både betalingsproblemer og inkassosaker, sier Beate Søberg, direktør for finansiering i SpareBank 1.

Rentefritt alternativ

Løsningen er et rentefritt alternativ til kreditt og forbrukslån, og den første av sitt slag i Norge. Den testes nå ut i SpareBank 1 SMN, men skal på sikt rulles ut i alle SpareBank 1-bankene.

Den eneste kostnaden er et administrasjonsgebyr på 99 kroner. Dette er likt uansett størrelsen på fakturabeløpet, og går i sin helhet til å dekke faktiske administrasjonskostnader.

– Utsett betaling fungerer slik at vi betaler den opprinnelige fakturaen på vegne av deg. Deretter utstedes det en ny e-faktura på samme beløp, som forfaller om tre måneder. Du kan ha maks fire utsatte fakturaer til enhver tid, og summen per faktura kan ikke overstige 4.000 kroner, sier Heidi Elisabeth Evensen, prosjekteier i SpareBank 1.

Oversikt og fleksibilitet
En av de største fordelene med «Utsett betaling», sammenlignet med tradisjonell kreditt, er at du får en totaloversikt over utestående beløp i nett- og mobilbanken. Det er heller ingen skjulte vilkår.

– Du kan både utsette betalinger, og få oversikt over utestående fakturaer, på ett sted. Det gjør det enklere å planlegge kommende regningsbetalinger. Utsettelsen gjøres med kun ett tastetrykk i mobilbanken, og krever ingen kredittavtale eller nedbetalingsplan, sier Evensen.

*Kilde: Lindorffanalysen nr. 2, 2018