Tips til en rimelig sommerferie

7 tips til en rimeligere sommerferie

Ferie har høy prioritet hos mange og om familien ønsker en rimelig sommerferie er det mange ting du kan gjøre.

Forbrukslån og kredittkort er ganske lett tilgjengelig i Norge, og det kan være mange gode grunner til å benytte seg av ulike lånemuligheter når fly og hotell skal bestilles før ferien.

– Å bestille ferien tidlig kan være ganske smart, fordi utvalget da ofte er best og prisene lave. Men en grei tommelfingerregel er å ikke bestille en dyrere ferie enn at du har råd til å betale alt når feriepengene kommer i juni, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1.

Her er forbrukerøkonomens 7 tips til en rimeligere sommerferie

  1. Velg norgesferie fremfor ferie i utlandet.
  2. Bruk familiehytta eller besøk familie og venner.
  3. For familier er det ofte langt rimeligere å bruke egen bil enn å reise med fly.
  4. Planlegg opplevelser som ikke koster store summer eller er gratis. På nettet finner du oversikter over aktiviteter og tilbud for hele familien. Eller bruk fantasien!
  5. Bruk fordels-, bonus- og rabattkortene du har. Mange kreditt- og medlemskort gir gode rabatter, bonuser og fordeler. Sjekk fordelene og rabattene på nett og bruk dem.
  6. Bestem deg for hvor mye du kan bruke på ferie i sommer og lag en plan for hvordan du vil bruke pengene. Hold deg til planen!
  7. Vær i forkant og sett av litt hver måned fremover slik at neste års ferie blir med egne penger, ikke lånte.

Skal familien på fornøyelsespark i sommer?

Unngå gjeldsspiralen

En ny forbrukerundersøkelse som Respons Analyse har utført for SpareBank 1 viser at sju prosent, eller nærmere 270.000 nordmenn fortsatt har ubetalt gjeld eller kredittkortgjeld etter sommerferien i fjor. Ytterligere 30.000 personer vet ikke om ferien er nedbetalt eller ikke.

– Dette kan fort bli en farlig gjeldsspiral. Sommerferien kommer ikke akkurat overraskende på oss. Derfor er det veldig uheldig å starte sommerferien før fjorårets ferie er betalt, sier Gundersen.

Gundersen anbefaler at familien også tenker på tiden etter sommerferien.

– Jeg ville tatt ned ferieambisjonene i sommer og heller prioritert å bli ferdig med den gamle feriegjelden. Da unngår du å få ekstra trang økonomi til høsten fordi du ikke klarte å si nei i sommer, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen.

Husk reiseforsikring


Om undersøkelsen

Den elektroniske undersøkelsen er utført av Respons Analyse i perioden 15. – 22. mai 2018 med et landsrepresentativt utvalg på 1 061 personer.

Kontaktperson

Magne Gundersen
Forbrukerøkonom
Telefon