Hele familien til fornøyelsespark? Slik blir det billigere

Karuseller, ville dyr og vannsklier. Mange barnefamilier besøker dyre-, bade- og fornøyelsesparker i sommer. Med enkle grep er det mulig å få en super dag i parken uten at det koster skjorta.

Inngangspenger, parkering, is, brus, mat og suvenirer – alt koster. Og når utgifter til reise og overnatting kommer i tillegg, får feriepengene virkelig bein å gå på. For en familie på fire handler det fort om mange tusenlapper i løpet av en dag.

– Det er ikke lett å holde igjen når familien først har tatt turen til en fornøyelsespark. Jeg tror mange har erfart at parkbesøket ble langt dyrere enn de hadde sett for seg. Skal du unngå å bli ruinert er det helt nødvendig å ha kontroll på utgiftene. Med de rette grepene kan familien ha det like gøy som alle andre, men uten at kontoen tømmes fullstendig, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1.

8 smarte tips som gjør parkbesøket billigere:

  • Lavere billettpris når du bestiller på nett. Ofte stor rabatt på dag to-billetter.
  • Ta med drikke og en god niste. Og gjerne litt frukt eller snacks og et picnicpledd.
  • Avtal på forhånd et beløp barna kan bruke i parken eller at de får en leke eller en suvenir. Da unngår dere mas og diskusjoner underveis.
  • Sjekk om du kan få rabatter gjennom medlemskap i lag, foreninger eller kredittkort.
  • Med sesongkort blir prisen per besøk fort svært lav for de som har planer om mange besøk.
  • Noen sesongkort gir rabatt eller gratis inngang i andre parker i samme kjede i Norge og i utlandet.
  • Overnatting et stykke unna parken. Blir billigere enn hoteller tett ved.
  • Sjekk om rabattert parkering kan bestilles på forhånd, eller om det finnes gratis parkering i nærheten av parken.

Medbrakt mat og gratis vann

Mange fornøyelsesparker har et stort tilbud av kiosker og serveringssteder, men ofte er både mat og drikke temmelig høyt priset. Et par måltider i parken i løpet av dagen koster fort like mye eller mer enn inngangsbilletten. Her er det mulig å spare mye på å ta med egen mat.

– Fyll opp picnickurven eller kjølebagen med god niste, kanskje litt frukt og en flaske drikke til hver. Flasken fyller du opp igjen med vann gratis, sier Gundersen.

Mange parker har fine picnicområder, noen til og med griller for medbrakt grillmat. I tillegg har parkene ofte gratis traller med plass til både barn og det du bringer med deg.

– Medbrakt mat er minst like god og garantert mye rimeligere enn å spise på kafeer og spisesteder i parken. Og det beste av alt er at det går ikke ut over kosen å spare penger, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen.

Her er flere tips til en rimeligere sommerferie

 

Kontaktperson

Magne Gundersen
Forbrukerøkonom
Telefon