Til helgen er det Byttehelg!

Årets skisesong nærmer seg. Sammen med NSF Langrenn og klubber over hele landet sørger vi for at tusenvis av ski, staver, akebrett, støvler og sko bytter hender så du er klar når snøen kommer.

Barneidretten gjør et stadig større innhugg i familieøkonomien, og mange foreldre sliter med å få regnestykket til å gå opp. Heldigvis er det flere som har skjønt at å kjøpe brukt utstyr til barna er et både smart og enkelt grep.

-Fjorårets Byttehelg gikk over all forventning, med 75.000 besøkende på landsbasis. Målet i år er at enda flere tar turen innom for å selge og kjøpe brukt utstyr til en fornuftig pris, sier Monica Evje, prosjektleder for Byttehelgen i SpareBank 1.

Tar oppgjør med utstyrspresset

Våre undersøkelser blant norske barnefamilier viser at det er mange som er preget av utstyrspresset i norsk barneidrett.

– Økonomi skal ikke stå i veien for skiglede. Vi jobber for å legge til rette for tiltak som demper dette presset, og bidrar til bedre disponering av familiens midler, derfor arrangerer vi Byttehelgen. Sammen med 100 klubber over hele landet gjør vi utstyr enda mer tilgjengelig for folk, sier Evje.

SpareBank 1s tall viser at nordmenn sitter på brukt utstyr til flere hundre millioner kroner som de ikke lenger bruker. Evje oppfordrer alle til å ta en ekstra runde i kjelleren, garasjen og på loftet for å lete frem det som ikke lenger brukes. På Byttehelgen kan du både selge det du selv ikke trenger, og kjøpe nytt brukt utstyr enten til deg selv eller andre i familien.

-Brukt utstyr kan være vel så bra som nytt, om det er til å lære seg å stå på ski, teste ut en idrett for første gang, eller å komme seg over dørstokkmila og ut i løypa, sier Evje.

Sjekk ut SpareBank 1 Byttehelgen for å finne ut når det arrangeres Byttehelg i nærheten av deg. Håper vi ses!

Les mer om Byttehelgen.