Er dere lei loddbok og dorullsalg? Start en spleis!

Spleis er en norsk tjeneste for folkefinansiering. Der samler du enkelt inn penger til klasseturen, korpset eller nye drakter til fotballaget – uavhengig av hvilken bank du er kunde i.

– Er du lei av å se at fotballklubben skulle hatt flere portable mål? Hadde det blitt mer gøy på søndagsskolen med en sklie? Eller hva med ny projektor og playstation til ungdomsklubben? Med en spleis kan dette bli virkelighet. Å spleise skaper i tillegg engasjement og ikke minst eierskapsfølelse hos de som gir, sier Bjørn Kjetil Hellestræ som leder utviklingen av Spleis for SpareBank 1.

Slik gjør du

  1. Opprett en bruker gratis på spleis.no
  2. Fortell hva du trenger penger til og hvorfor. Sett et mål for innsamlingen, og du er klar på 30 sekunder
  3. Del innsamlingen din med vennene på Facebook, SMS eller e-post, slik at de som heier på deg kan gi penger og følge med på hvordan det går
  4. Når du har samlet pengene du trenger blir de utbetalt og du kan gjennomføre målet for spleisen.

Giverne kan støtte saken din med både mCASH eller kort. Løsningen virker fint på mobil og i alle nettlesere.

For lag, foreninger og privatpersoner

Årlig overføres rundt 45 milliarder kroner fra nordmenn til ideelle og frivillige organisasjoner. I tillegg gjør mange dugnad for disse organisasjonene. Spleis er laget for både lag og foreninger, men også privatpersoner som vil starte en pengeinnsamling.

– For eksempel er dette en god løsning for han som vil springe maraton eller sykle verden rundt for å samle inn penger til en god sak. Det tar bare et par minutter før du har startet en spleis. Det skal være så enkelt at folk blir glad i tjenesten, sier Hellestræ.

Giverne får beskjed

Lag og foreninger må betale fem prosent av innsamlingssummen for å bruke Spleis, mens for privatpersoner er det foreløpig gratis. Spleis er et transparent system, det betyr at den som har startet spleisen kan se hvem og hvor mange som har bidratt – og hvor mye som er samlet inn.

Når en Spleis har nådd målet får de som har gitt penger automatisk tilbakemelding om at prosjektet er i mål.

– Det gir en god følelse å ha vært med på å bidra til et konkret prosjekt. Spleis egner seg derfor best for konkrete formål som ikke er for omfattende. Anbefalingen er å starte Spleiser for enkeltobjekter som et nytt biljardbord framfor et nytt klubbhus. Store prosjekter bør heller «etappefinansieres», råder Hellestræ.

Sjekk ut løsningen på spleis.no.