Vi lanserer innovativ og smart bilforsikring: Spar penger på å kjøre trygt

SpareBank 1 kommer nå med Smart bilforsikring, som skal motivere og belønne tryggere kjøring.

– Utvikler vi forsikringer som påvirker oss til tryggere atferd, kan det få stor samfunnsmessig betydning, sier Turid Grotmoll, administrerende direktør i SpareBank 1 Forsikring.

Smartforsikringer kommer nå til Norge, og SpareBank 1 er første ute med Smart bilforsikring.

Dette er Smart bilforsikring:

  • Innovativ teknologi som vil revolusjonere norsk forsikringsbransje
  • Appen Spinn som inspirerer deg til å bli mer bevisst i trafikken
  • Appen måler aldri hvem eller hvor det kjøres – kun hvordan
  • Motiverer til trygg kjøring
  • Økonomisk lønnsomt
  • Fjerner kjørelengdeangst
  • Du betaler for faktisk kjøring
  • Miljøvennlig

– Med smartforsikringer utnytter vi mulighetene som ligger i teknologi og data på en smartere måte. Vi går fra å rykke inn etter skade til å forebygge at skaden skjer. Potensialet for samfunnsmessige besparelser er enormt, sier Turid Grotmoll.

– For samfunnet koster trafikkulykker mye, men vi vet også den personlige smerten man får dersom man mister noen eller kjenner noen som blir hardt skadet er stor, sa samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen da han testet og lovpriste den splitter nye teknologien direkte på «God morgen Norge» på TV2 i går.

Se innslaget her.

Forsikringen blir billigere

Teknologien fungerer enkelt i praksis: I den nyutviklede appen Spinn, får sjåførene direkte tilbakemelding om kjøreatferden sin underveis, eller senere i appens kjøredagbok.

God flyt – lite bråbrems og hard akselerasjon – gir god kjørescore. Hensikten er å gjøre kundene til tryggere og mer bevisste sjåfører og forebygge skader og ulykker på norske veier.

Kundene vil dessuten oppleve at forsikringene blir rimeligere etter hvert som de kjører tryggere og oppnår høy kjørescore.

Du får i tillegg 5 prosent i grunnrabatt på forsikringspremien dersom du velger Smart bilforsikring.

– Du kan aldri tape noe på å bruke Smart bilforsikring, men derimot bli økonomisk belønnet om du har normalt god kjøreadferd, forklarer skadeforsikringsekspert i SpareBank 1 BV, Linda Kjær.

Smart Bilforsikring vil være tilgjengelig fra 20. april – meld din interesse her.

Trygg kjøring kan redde liv

Trygg Trafikk jobber for at færrest mulig skal bli skadet eller omkomme i trafikken og ønsker all teknologi som kan forebygge ulykker velkommen.

– Hvert år omkommer eller skades et betydelig antall nordmenn fordi de kjører hardt og ikke er oppmerksomme nok i trafikken. Vi i Trygg Trafikk ønsker færrest mulig ulykker på veien, og teknologiske løsninger som motiverer til bedre flyt i trafikken er et viktig steg i riktig retning. God flyt krever oppmerksomhet, og god oppmerksomhet redder liv, sier Jan Johansen, direktør i Trygg Trafikk.

Personvern sentralt

Personvern og håndtering av data er viktige temaer for nordmenn. Det står også sentralt i SpareBank 1 sin utvikling av produkter.

– Kundene våre skal også vite at dataene blir behandlet trygt og ikke vil bli brukt mot dem. Vi vil for eksempel aldri bruke data om din kjøring i et eventuelt forsikringsoppgjør. Vi samler heller ikke inn data som viser hvor du eller bilen er, hvem som kjører eller sitter på i bilen, sier Grotmoll.

Smart bilforsikring vil være tilgjengelig fra 20. april – meld din interesse her.

Smart bilforsikring benytter seg av teknologi fra TomTom Telematics, som samler, analyserer og overfører data om hvordan bilen kjøres. Data samles inn via en smartplugg i bilens diagnoseport, og overføres via bluetooth til appen Spinn. Teknologien fungerer på alle biler fra 2004-modeller og nyere.

Les mer om Smart bilforsikring her.