Aksjesparekonto – en gavepakke til folk flest

Til sommeren kan du flytte pengene du har spart i aksjefond skattefritt inn på en aksjesparekonto i SpareBank 1 BV. Du kan også enkelt flytte aksjefond fra andre leverandører inn på samme konto.

– Innenfor aksjesparekontoen kan du reinvestere i andre aksjer og aksjefond uten å betale skatt på salgene. Du må heller ikke betale skatt før du tar ut et beløp som er større enn det du opprinnelig har investert, forteller fagsjef sparing og plassering Fredrik Westerlund i SpareBank 1 BV.

Sett inn pengene i år

– Den gunstige overgangsregelen gjelder for 2017. Alle som har urealisert gevinst på pengene sine i aksjer eller aksjefond bør derfor overføre disse til en aksjesparekonto før utgangen av 2017. Slik det ser ut i dag vil det etter 2017 bli utløst skatt på vanlig måte, råder Westerlund.

Klart til sommeren

Vi anslår at aksjesparekonto fra SpareBank 1 vil være tilgjengelig i markedet i løpet av sommeren 2017. Som følge av stor interesse for den nye ordningen har vi opprettet en interesseliste for de som er interessert i å bli kontaktet om dette produktet.

– Langsiktig sparing i form av en fast spareavtale har for øvrig vist seg å være svært lønnsomt for de aller fleste. Om du startet en spareavtale på 1.000 kroner måneden i Odin Norden i januar år 2000, vil du nå ha 540.958 kroner fratrukket forvaltningskostnader (herav avkastning 333.598 kroner). Til sammenligning ville sparing i bank ha gitt deg om lag 250.000 kroner i samme periode (herav avkastning 43.000 kroner), avslutter Fredrik Westerlund.

Hva er neste steg?

Sjekk dine muligheter for sparing på sparebank1.no/bv eller ta kontakt med en av våre lokalbanker for å avtale en rådgivningssamtale med en finansiell rådgiver. Du kan også nå oss direkte på telefon 915 02 480.

Kontaktperson

Fredrik Westerlund
Fagsjef sparing og plassering
Telefon