Mørket kommer – vinn designreflekser fra Kari Traa!

Når mørket kommer, er det viktig å være synlig!  Årets kule designreflekser er laget av tidligere freestyler Kari Traa, på oppdrag fra Trygg Trafikk og SpareBank 1 Forsikring.

Torsdag 19. oktober arrangerer Trygg Trafikk og SpareBank 1 den nasjonale Refleksdagen for 12. gang. Målet er å få flere til å bruke refleks, og å få ned antall fotgjengerulykker.

Hvis du ikke bruker refleks er det nesten umulig å få øye på deg i mørket. Da vil en bilfører som kjører i 50 km/t bare ha 2 sekunder på å oppdage deg. Med refleks har bilisten 10 sekunder til rådighet. Det kan redde livet ditt.

– Bruk derfor 5 minutter på Refleksdagen til å putte refleks på alle jakker og bagger så er det gjort. Da er du mye tryggere i mørket.  Husk at du trenger refleks selv om det er gatebelysning. De aller fleste fotgjengerulykkene skjer i byer og sentrumsgater, sier skadeforebygger Therese Nielsen i SpareBank 1 Forsikring.

Designreflekser
Også i år er det en anerkjent designer som står for refleksene på Refleksdagen.  Tidligere freestyler og markedsfører av egen kleskolleksjon Kari Traa har laget en bred kolleksjon med både vakre sommerfugler, kule slips, tradisjonsrik sølje, gatemotiv og høstløv.

– Jeg har prøvde å designe refleks med humor og eleganse som de fleste vil gå med. Uansett om du er på vei til trening, jobb, skole eller fest må du sørge for å være synlig i mørket, sier Kari Traa.

Vinn designrefleks torsdag 19. oktober!
Vil du være vakkert synlig i høstmørket, kan du bruke refleksdagen til å være med i trekningen av årets designrefleks på Facebook. Alt du trenger å gjøre er å legge igjen kommentaren «Ja, takk!» under innlegget som kommer 19. oktober kl 12:00.

Vi deler ut en haug med designreflekser. Trekning skjer fortløpende over flere dager.

5 tips til refleksbruk

1. Fest refleks i lommer på alle jakker og vesker så du ikke glemmer dem.
2. Bruk refleks også når det er gatebelysning.
3. Reflekser er ferskvare. Kjøp nye hvis du har gamle og slitte reflekser!
4. Bytt ut refleksvesten etter ca 25 vask. Da er den utslitt.
5. Se etter reflekser som er CE-merket. De er godkjente og garantert effektive.