Sparing + BSU = bolig

Foto: Anette Cecilie, Fredrik og datteren Frida foran huset de har kjøpt i Sandefjord.

Anette Cecilie Gustavsen er 31 år og jobber som sykepleier og rådgiver i Tønsberg kommune. Hun er mamma til lille Frida på 5 måneder.

Anette var 17 år da hun begynte å spare på BSU-konto. Hun sparte litt hvert år og hadde fast trekk da hun studerte, selv om hun ikke sparte betydelige beløp i måneden.

Først da hun begynte å jobbe sparte hun full pott hvert år. Moren og faren bevisstgjorde henne tidlig på viktigheten av å ha et sunt forhold til egen økonomi og alltid prøve å spare det lille som blir til overs.

Sparer du litt hver måned, kommer du langt, sa foreldrene hennes. Når hun ser frem til der familien er i dag, så angrer hun ikke på at familien fulgte foreldrenes råd.


Foto: Huset i Sandefjord.

Mannen til Anette, Fredrik Gustavsen, har også spart i BSU. – Dette har vært med på å gjøre det mulig å kjøpe drømmeboligen i Sandefjord. Alle sparepengene gikk med til å finansiere dette og nå er fokus å spare til bufferkonto, forteller han.

Lille Frida har for øvrig også en egen sparekonto og onkelen hennes har opprettet et fond for sparing til henne, som foreldrene har disposisjonsrett til.

Foto: Anette Cecilie og lille Frida på kjøkkenet.

Boligsparing for ungdom er den smarteste formen for sparing for deg som er under 34. Du får den beste renten vi kan gi på sparepengene din og inntil kr 5000 i skattefradrag hvert år. Og ikke minst kan dette være din mulighet til å komme inn på boligmarkedet, ettersom det er strenge og høye krav til egenkapital i dagens marked.

Husk at pengene er låst, så de kan ikke brukes på reiser eller andre fristelser. Og det er også hele meningen med BSU.

Har du ikke BSU? Opprett BSU her.