Fyll opp BSU-kontoen før nyttår og få maksimalt igjen på skatten

Ingen spareform slår BSU

– For hver tusenlapp du sparer, gir staten deg to hundre kroner igjen på skatten, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1.

– Men skal du få fradrag for i år, må pengene være satt inn på BSU-kontoen senest kl. 12:00 fredag 29. desember i år (2017).

Boligsparing for ungdom (BSU) er supergunstig. Du får bank-Norges høyeste rente og 20 prosent skattefradrag på det årlige sparebeløpet. Samtidig bygger du opp egenkapital til du skal kjøpe egen bolig.

3 grunner til å fylle opp BSU-kontoen før nyttår:

  1. Få maksimalt igjen på skatten: Sørg for å sette inn det årlige maksbeløpet på 25 000 kroner senest kl. 12:00 fredag 29. desember (2017), så får du maks tilbake på skatten. Sparer du 25 000, får du 5000 igjen på skatten i juni neste år. NB! Husk at pengene må være overført BSU-kontoen innen fristen, som i SpareBank 1 BV er kl. 12:00 fredag 29. desember (2017).
  2. Hold farten oppe i sparingen: Sparer du et for lavt beløp år, vil det ta veldig mange år før du når maksimalt sparebeløp på 300 000 kroner. I verste fall rekker du ikke å spare maksimalt før du blir 34 år. Da går du glipp av verdifulle skattefradrag. Spar derfor så mye du kan i år, og hvert år fremover.
  3. Kom i gang nå – så har du en fot innenfor: Har du planer om å kjøpe egen bolig neste år? Husk at rekkefølgen er viktig her: Du må starte BSU-sparingen FØR du kjøper bolig, hvis ikke kan du ikke benytte deg av ordningen. Om du så bare har satt inn et par kroner, så må sparingen komme før kjøpet av boligen.

Har du nådd taket?
Har du fylt opp BSU-kontoen? Fortvil ikke, det er lov å spare mer enn de 300.000 kronene. Hvis du ikke har kjøpt bolig når du når aldersgrensen for BSU, bør du fortsette med de gode sparevanene og sette pengene inn på en sparekonto med best mulig rente.

Start BSU her og nå

Kontaktperson

Magne Gundersen
Forbrukerøkonom
Telefon