Ny superenkel regningsbetaling i mobilbanken – nå også til Android

Hvorfor gjøre regningsbetaling vanskelig, når det kan gjøres superenkelt?

I snitt bruker vi 12 minutter på å betale en scannet faktura, eller PDF-faktura, som mange av oss mottar på e-post.*

Hver tredje norske bedrift sender ut regninger på denne måten. Dersom du får fem-seks slike i måneden, utgjør tidsbruken på betaling nesten to hele arbeidsdager i året.

– Dette er tid mange av oss helt sikkert kunne tenkt seg å bruke på andre ting. Derfor har vi jobbet med å forenkle regningsbetaling, med utgangspunkt i mobilbanken vår. Nå kan du betale regninger du mottar på e-post med noen enkle tastetrykk, uten å måtte legge inn et eneste tall manuelt, forklarer Thomas Allan Nygaard, produkteier digitalbank i SpareBank 1-alliansen.

Slik gjør du det med iPhone

  1. Oppdater mobilbank-appen i App Store.
  2. Åpne faktura du har mottatt på e-post.
  3. Klikk på symbolet for å laste opp og velg «Kopier til mobilbank».
  4. I mobilbanken blir nå felter for beløp, forfallsdato, KID og kontonummer automatisk utfylt.

Sikkert og effektivt
Med den nye løsningen er «Kopier til mobilbank» lagt inn som tilvalg når du åpner en faktura du har mottatt på e-post. Du sendes automatisk videre til mobilbanken og en fiks ferdig utfylt betaling.

– Løsningen er veldig god på å lese ut nødvendige data fra fakturaen, og klarer å skille ut de tallene som er betalingsinformasjon. Men selv om den er treffsikker anbefaler vi likevel at du dobbeltsjekker at informasjonen er riktig, før du godkjenner betalingen, forteller Vibeke Jansen, produktansvarlig betaling, i SpareBank 1 BV.

Fungerer også på faktura uten KID
Løsningen har gjennomgått en grundig risikovurdering. Den trekker kun ut tekst fra dokumenter i valgt e-post, og bare tall som kan være KID, kontonummer, beløp og dato tas med videre. Tjenesten fungerer også på faktura uten KID.

Løsningen ble tilgjengelig for alle våre kunder med iPhone fra 19. juni. Nå er den også tilgjengelig for telefoner med Android.

*Besparelser ved bruk av efaktura, Visma 2015.