Unngå banktrøbbel i ferien

Valutasløsing, feil regionsperre, glemte PIN-koder og knekte kort. Dette er kjente utfordringer for de fleste av oss. Vår kundeservice er her selvsagt for å hjelpe deg, men har du tenkt over at det meste av dette kan unngås med litt planlegging før avreise?

Det er først og fremst ett hovedbudskap vi ikke kan gjenta ofte nok: Mobilbank! Derfor, hvis du ikke allerede har gjort det, er vår klare anbefaling å laste ned mobilbanken før avreise. Mobilbanken er lett å bruke og er den raskeste måten å gjøre de mest vanlige banktingene på – spesielt på reise.

6 smarte tips for å gjøre sommerferien din så bra som mulig

Husk å åpne regionsperren for din destinasjon
Hva er regionsperre? Før du drar er det lurt å sjekke at regionsperren er riktig innstilt. Hvis du skal fly en litt lengre strekning, kan det være lurt å åpne regionsperren også for de områdene du skal mellomlande i. Dersom du vil være ekstra forsiktig, kan du sette regionsperren for området du har vært i på igjen, i det du forlater landet. Da slipper du også å huske på dette senere når du er tilbake fra ferien.

Betal alltid i lokal valuta, ikke norske kroner
Velg alltid lokal valuta i betalingsterminaler og minibanker, og vent med å ta ut kontanter til du har kommet fram. Da får du best vekslingskurs.

Ta med flere kort – og alltid siste versjon
Pass på at du tar med deg dine nyeste kort og klipp i stykker gamle kort i samme slengen. Husk også å ta med flere kort på tur hvis du har dette, og oppbevar dem på ulike steder. Da unngår du å stå uten bankkort hvis ett av dem skulle gå tapt eller bli stjålet.

Hent PIN-koden i mobilbanken
Glemmer du PIN-koden din, så kan du enkelt hente den igjen i mobilbanken. Oppgi aldri PIN-koden til andre, heller ikke politi eller offentlig myndigheter. Skjul alltid PIN-koden når du betaler.

Betal med kredittkort i utlandet
Har du stålkontroll på privatøkonomien? Da kan det være sikrest og smartest å betale med kredittkortet gjennom hele ferien. Du betaler ingen gebyrer når du handler med kortet og årsavgiften er 0 kroner. Husk at rentene løper fra første dag ved kontantuttak og overføring fra kredittkortkonto til vanlig konto.

Priseksempel ved utsatt betaling: Effektiv rente 23,9 %, 15.000 kr, o/12 mnd, kredittkostnad 1.518 kr. Samlet kredittbeløp 16.518 kr.

Sperr kortet i mobilbanken ved tap
Har du mistet kortet – eller av en eller annen grunn tenker at andre kan ha fått tak i koden? Sperr kortet så raskt som mulig i mobilbanken.

Du kan også sperre kortet på sparebank1.no/bv – eller kontakte oss direkte på 915 02480. Fra utlandet +47 915 02480.