Endringsvillig og på god vei inn i 2019

Foto: Stig Berg-Johansen (53) er banksjef for SpareBank 1 BV bedriftsmarked i nordre Vestfold og Tønsberg-regionen.

Vi må være endringsvillige; alltid. Både i privatlivet og på jobben. Kun på den måten vil vi klare oss. Det sier banksjef Stig Berg-Johansen med et smil, drøyt et år etter han begynte som banksjef i SpareBank 1 BV. Og han vet hva han snakker om, etter en imponerende fartstid i bank og finans.

Han var bare 19 år da han startet å jobbe som assisten i den gamle Kreditkassen/Vestfoldbanken. Den reisen han har vært med på i finansverdenen er interessant og revolusjonerende. Mye har skjedd; fra sjekkhefter til Vipps. Endringsvilligheten og ikke minst endringsdyktigheten, er den som løfter deg videre og gir deg erfaringen du trenger, sier Berg Johansen.

Se bare på min bransje og hvor avgjørende den digitale tilpasningen har vært; men samtidig må vi være fysisk til stede der det er nødvendig. Vilje til endring er helt vesentlig for små- og mellomstore bedrifter, for at de skal stå sterke i 2019. Men det er der vi kommer inn, sier Berg Johansen. Vi skal være nær og engasjert i «butikken» til alle kundene våre. Vi er og skal være genuint interessert i hver og en av dem, liten som stor. Det er et kjempepotensiale for de som ønsker å være noe og få til noe.

Flere år i rollen som salgssjef i NASTA var verdifulle, sier han. Man kan nemlig ikke bare snakke om at man skal være god i salg. Da må man tørre å prøve det også!  Men så var det tilbake til bank og Stig Berg-Johansen er stolt av i dag å jobbe i et konsern som faktisk har 10 fysiske kontorer i Vestfold og Nedre Buskerud. Vi viser helt konkret at vi er fysisk tilstede, i tillegg til at vi har geniale digitale løsninger.

Han er kjempeglad i «buzz-ordet» fygital. – Dette ordet oppsummerer hva vi skal være; fysisk og digitalt tilstede.  Og så handler det om hvordan kundene våre kan bruke hele produktspekteret vårt til å minimere risiko. – Vi skal være med på kundens endringsreise både fysisk og digitalt. Og så har vi den største bredden og kan til og med tilbyd kunden regnskapstjenester via Sparebank 1 Regnskapshuset BV. Det kommer til å skje veldig mye i denne bransjen. Han trigges av partnertankegangen og ønsker å være en samarbeidspartner for kundene.

Det var verdiene til SpareBank 1 som gjorde ham nysgjerrig da han utforsket jobbmuligheten i SpareBank 1 BV. Lærende – engasjert og nær. Og ikke minst at overskuddet til banken går tilbake til lokalmiljøet.  Han identifiserer seg med jobben. Bank og finans har blitt en livsstil og har vært det siden 1984. Han er gift med Henriette, er far til 3 og bonuspappa til 2. Han er opptatt av å nyte det nærmiljøet kan by på av kafeer og er veldig glad i å handle lokalt. Det er jo helt nødvendig for at de mindre aktørene skal overleve. Vi må bruke hverandre mer! Han har et optimistisk fremtidssyn og ser frem til de endringene som måtte komme.