Elektrisk samspill

Exelbil har hatt en kjempestart, etter under ett år med drift.

Julen 2017 jobbet Thomas Ødegård og Espen Nedrås med det som skulle vise seg å være en unik forretningside; de ville spesialisere seg på salg av brukte elbiler.  De kontaktet SpareBank 1 februar 2018 og det var en sjelden gjennomtenkt forretningsplan bedriftsrådgiver Heidi Grøstad mottok.

– Det tok en måned før vi fikk grønt lys, sier Espen, og så var de i gang. I april hjalp Regnskapshuset og Elise Ellingsen dem med stiftelsen av selskapet Exelbil. I juli var de i full drift.

Thomas Ødegård har lang erfaring fra bilbransjen, og han har alltid drømt om å starte eget firma. Og med partner Espen Nedrås på laget, som blant annet har erfaring fra salg og å drive eget, utgjør de en perfect match.

Exelbil er en enestående aktør i bransjen, siden det har vært lite med elbiler i omløp. De har altså spesialisert seg på å selge brukte elbiler, og kjenner markedet og kunders behov ut og inn. De er svært opptatt av å gjøre kundene fornøyde.

– Og for å gjøre en god jobb hver dag, er det vesentlig for oss at regnskapet er i de beste hender. Elise Ellingsen er hos dem en gang i uken og passer på at de alltid har full oversikt og kontroll. Hun har bidratt med svært god rådgivning i oppstartsfasen, sier Ødegård.

– Exelbil har et fullintegrert skybasert regnskapssystem, som gjør dem papirløse og til enhver tid oppdatert. Dette innebærer at både de og jeg kan jobbe parallelt i samme plattform, sier Ellingsen.

Bedriftsrådgiver Heidi Grøstad er svært imponert over kunden, som ikke bare viser energi og stå-på-vilje hver dag, men som også benytter seg av alle produktene til banken, alt fra forsikring og pensjon til digitale banktjenester. Med stålkontroll på økonomi og regnskap, og ikke minst med fokus på alltid fornøyde kunder, ser de to herrene bak Exelbil frem til en spennende fremtid.