Vi heier på e-sport og blir hovedpartner for eSerien

E-sport har hatt en enorm vekst både internasjonalt og i Norge de siste årene. 9. april sparkes en ny norsk storsatsning i gang – eSerien, Norges e-sportliga i FIFA, og SpareBank 1 er med som hovedpartner.

Til første sesong stiller 18 lag fra den «ekte» Eliteserien og OBOS-ligaen med egne dedikerte e-sportlag. Nå er det altså klart at SpareBank 1 går inn med nasjonale muskler i ligaen som er organisert av Norsk Toppfotball og Good Game AS. Med på laget har man også Discovery som mediepartner, som vil vise kampene fra eSerien på Dplay og Eurosport for et stort publikum.

Vi heier på bredden
SpareBank 1-bankene har en lang tradisjon for å heie, og er en viktig støttespiller for idrettslag, kunst- og kulturtilbud, foreninger og lokallag rundt om i hele landet. Tall fra «Barn og medier-undersøkelsen 2018» viser at 96 prosent av guttene og 63 prosent av jentene i alderen 9-18 år spiller spill på PC, Playstation, mobil eller nettbrett. Det har blitt en av de største hverdagsaktivitetene til barn og unge, og satsingen på e-sport kan derfor sies å være et naturlig steg videre.

– Engasjementet og lidenskapen som vokser frem innen e-sport er fantastisk, og her har vi i SpareBank 1 muligheten til å heie frem en helt ny generasjon talenter på en helt ny arena. Det er nok mange som er skeptiske til e-sport, og vi i SpareBank 1 synes det derfor er ekstra stas å være på lag med de som nå sørger for at norske e-sportutøvere nå får et flott felleskap i eSerien, sier Roald Stene, i SpareBank 1.

Vil endre holdninger
eSerien er en av de største satsningene på e-sport i Norge, og spås en lysende fremtid. Internasjonalt følger over 300 millioner mennesker med på e-sportturneringer, og tallene øker stadig. Playstation-spillet FIFA har tatt dette på største alvor, og satser stort på sin eWorld Cup – VM i FIFA på Playstation. Spillerne i eSerien kan kvalifisere seg til VM-kvalifisering FIFA Global Series Qualifier via eSerien, hvor de igjen kan kjempe om en plass i eWorld Cup.

– eSerien er et stort steg i riktig retning for å sette e-sport på kartet i Norge. Det er såklart kjempespennende for SpareBank 1 at vi får lov til å være med fra start her i Norge. Så er det jo en bonus at flere SpareBank 1-banker allerede har avtaler med flere av lagene som er representert, forteller Stene.

Og til alle de som sitter og er skeptiske til mye stillesitting og «skjermglaning» har Stene en kommentar:

– Fordommene mot «gamere» og e-sport er kanskje mange, men satsingen vår på e-sport er en måte å vise at dette er sunne, unge forbilder som brenner for det de driver med. Ja, faktisk er de toppidrettsutøvere av sin gren. Vi heier på de også.