Nå kommer bilabonnement for alle

Med bilabonnement fra SpareBank 1 ser den første landsdekkende abonnementstjenesten for bil dagens lys. Tjenesten er en «alt inkludert»-løsning, uten ekstra utgifter. En milepæl for privatøkonomi og bilhold.

Det finnes allerede et lite utvalg delings- og abonnementsløsninger for bil på det norske markedet, men disse er kun tilgjengelige i begrenset omfang i enkelte norske byer. Nå vil SpareBank 1 gjøre bilabonnement tilgjengelig for alle.

– Bilabonnement er en naturlig forlengelse av vår ambisjon om å forenkle hverdagsøkonomien for folk flest. Vi har lang erfaring med finansiering og forsikring av bil, og er blant de som kan mest om nordmenns bilhold og bilens betydning for familiens økonomi, sier prosjektleder for SpareBank 1 Bilabonnement, Svein Skovly.

«Bilen er en av de største utgiftspostene for nordmenn, til tross for at den står parkert mesteparten av tiden.»

Prosjektleder for SpareBank 1 Bilabonnement, Svein Skovly.

Svein Skovly forteller at bilen er en av de største utgiftspostene for nordmenn, til tross for at den i realiteten står parkert mesteparten av tiden.

– Derfor er bil ekstremt godt egnet for abonnement, sammenlignet med å eie eller å lease – også for folk som bor utenfor Ring 3 i Oslo, fortsetter han.

AVIS med på laget

SpareBank 1 har fått bilutleieren AVIS og deres store nettverk med seg på laget. Dermed utgjør det nye bilabonnementet den første reelle utfordreren til tradisjonelle forretningsmodeller. Tjenesten skal rulles ut gradvis i løpet av det neste året.

– Vårt abonnement gir folk tilgang til å abonnere på bil der de bor, fra aktører de kan stole på. Bilabonnement er en perfekt forlengelse av SpareBank 1s tilstedeværelse i hele landet. Med AVIS og de lokale bilforhandlerne som samarbeidspartnere får vi et helprofesjonelt og landsdekkende apparat for alt som har med bil å gjøre, forklarer Svein Skovly.

Forutsigbart og enkelt

I månedsprisen inngår i praksis alt, bortsett fra drivstoff og bompenger. Det betyr at blant annet finansiering, forsikring, trafikkforsikringsavgift, service, dekk og reparasjoner er utgifter som blir dekket i abonnementet. Det er ingen innskudd eller andre investeringer.

– Du betaler en fast sum i måneden for å disponere en bil som oppleves som din egen. Avtalen kan du si opp når du vil og den omfatter alt det viktige, slik at du kun trenger å forholde deg til ett kontaktpunkt, fortsetter Svein Skovly.

Målet er at abonnementet skal være et rimeligere alternativ til å eie eller å lease.

– Bilabonnementet forenkler rett og slett det praktiske bilholdet, og fjerner bekymringer knyttet til bil for folk flest, uten at det koster skjorta, sier Skovly.

Første abonnementsbil på veien

Den første abonnementsbilen ruller i disse dager ut på norske veier, i samarbeid med AVIS Østfold. Hvor veien går videre ønsker SpareBank 1 innspill på fra nordmenn landet over.

I første omgang skal vi ha 100 abonnementsbiler ut på norske veier. Vi ønsker å være tilstede der folk trenger oss, og på våre nettsider kan du melde inn ønske om å teste abonnement for bil.

– Vi oppfordrer alle som vil at denne tjenesten skal komme til vår region og byer som Drammen, Kongsberg, Horten, Holmestrand, Tønsberg, Nøtterøy, Sandefjord og Larvik til å melde sin interesse, avslutter kommunikasjonssjef Live Stensholt i SpareBank 1 BV.

Fem fakta om nordmenn og bilhold:

  1. Visste du at det koster 15 kroner i timen å eie egen bil?*
  2. Visste du at vi bruker bilen i gjennomsnitt kun 3,2 prosent av tiden? I løpet av et år står bilen parkert hele 8.480 timer
  3. Når vi bruker bilen, kjøres den i all hovedsak i nabolaget der vi bor. 60 prosent av alle registrerte kjøreturer er på under 5 kilometer, mens 75 prosent er under 10 kilometer
  4. For folk med normalinntekt er bilen først og fremst en nyttegjenstand som må til for å få hverdagen til å gå rundt
  5. Abonnement på bil foretrekkes av flest når leasing, bruktbil og bilabonnement vurderes opp mot hverandre

*Priseksempel: Ny bil til 500.000 kr, timepris første år.

For mer informasjon om SpareBank 1 Bilabonnement, besøk sparebank1.no/bv.

Pressekontakt:
Live Stensholt, kommunikasjonssjef i SpareBank 1 BV, tlf: 926 10 770.