Bebop & Business 2019 – fra strategi til resultat

BeBop & Business er et samarbeidsprosjekt mellom Kongsberg Jazzfestival (KJF) og Kongsberg Næringsforum (KNF), og prosjektet søker å sette aktuell tematikk på dagsorden. Fra drøm til virkelighet, eller som det sies på forretningsspråket, fra strategi til resultat, var tema på årets Bebop & Business.

Årets konferanse gikk av stabelen onsdag 3. juli på Magazinet Event & Konferansesenter i Kongsberg. Vi var tradisjonen tro til stede med ulik kompetanse fra vår bedriftsavdeling i SpareBank 1 BV.

Agendaen denne gang var rettet mot menneskers og virksomheters hverdag; det å ta drømmer, strategier og ambisjoner over til virkelighet, handling og resultat.

Flaks og pågangsmot eller hardt arbeid
Hvordan ha en god ambisjon og ledsage denne med en tydelig strategi? Finnes det en enkel oppskrift for å lykkes? Holder det med flaks og pågangsmot, eller er det langsiktighet og hardt arbeid som skal til?

Og ikke minst; har kulturen og næringslivet noe felles når suksessformelen skal beskrives og defineres? Og er det egentlig forskjell på mekanismene rundt konsernsatsninger og satsninger på artister og idrettsutøvere internasjonalt?

Dette og flere andre spørsmål ble satt på dagsorden og tilhørerne i salen fikk gode svar.

Revolusjonerende resultater
Et felles utgangspunkt for flere av foredragsholderne var tanken om hardt og målrettet arbeid, kombinert med en sunn kultur, som grunnpilarer for suksess, men at dette ikke nødvendigvis er nok for å bli best.

Det må kunnskap inn og det må ligge gode visjoner i bunn, som igjen medfører mulighet til å differensiere prosessene fra andre aktører, slik at fremtidige vinnere og fremtidig avkastning kan muliggjøres – og sikres. En annen måte å si det på: Tydelig visjonær historikk + kultur + hardt arbeid + kunnskap = (revolusjonerende) resultater.

Dette og annen spennende tematikk ble godt belyst av spennende foredragsholdere og inspiratorer og erfarne ledere.

Foredragsholderne på årets Bebop:

Bård Vegar Solhjell, WWF Verdens Naturfond, Maria Moræus Hanssen, Wintershall DEA, Elisabeth Stray Pedersen, ESP, Eivind Reiten, allsidig næringslivsleder, Jan Velvin og Carl Åberg, Universitetet i Sørøst-Norge, Christopher Carlsen, Kongsberg Ferrotech, Benedicte Schilbred Fasmer, DNB, Karl Petter Løken, Kværner, Halvor Marstrander, Interstellar Management, Gro Herheim, Nordre Follo kommune, Lars Graaner, Considium, Peter Hjortsberg, GKN Norway, Robert Reid, alpinlandslaget, Norges Idrettsforbund, Maren Lundby, hoppstjerne, Ingvil Smines Tybring-Gjedde, samfunnsikkerhetsminister, regjeringen.

Eivind Reiten, næringslivsleder
Elisabeth Stray Pedersen, ESP