4 smarte grunner til å bruke Mastercard på internett

Mastercardet ditt har flere fordeler enn litt ekstra penger å rutte med når du trenger det. Det kan nemlig også beskytte deg mot svindel og flere andre uønskede hendelser på nett, og forhindre at du taper dine egne penger.

Her får du 4 smarte fordeler med å bruke SpareBank 1 Mastercard og Mastercard Ung ved netthandel:

  1. Bedre beskyttelse mot svindel
  2. Beskytter din personlige informasjon
  3. Ekstra sikkerhet ved konkurser
  4. Ekstra sikkerhet ved godkjente betalinger

Du har flere rettigheter med kredittkort enn det du har med et vanlig bankkort og her forklarer vi hvorfor.

Priseksempel Mastercard Ung: Betaler du regningen ved forfall, påløper ingen ekstra kostnader. Hvis du utsetter betalingen betaler du bare renter, eksempel: Effektiv rente 23,9 %, 15.000 kr, o/12 mnd, kredittkostnad 1.518 kr. Totalt beløp 16.518 kr.

1. Bedre beskyttelse mot svindel

Netthandel er ikke bare kjøp av fysiske varer i nettbutikker. Har du kjøpt en app, ett spill til mobilen, en streamingtjeneste eller liknende, er det også netthandel. Men jo mer populær netthandel blir, jo flere vil være på jakt etter kortinformasjonen din.

Kredittkort som Mastercard har den beste beskyttelsen mot svindel. Hvis en vare er kjøpt på kreditt har banken samme ansvar som selger, ifølge finansavtaleloven. Det vil si at Mastercard i flere tilfeller enn Visa kan refundere beløpet det er snakk om.

Andre fordeler med Mastercard Ung:

  • Det tar kortere tid å få penger tilbake enn med vanlig bankkort.
  • Det er bare kredittrammen din som blir redusert midlertidig.

2. Beskytter din personlige informasjon

Spiller du spill, hører på musikk eller lydbøker på mobilen? Kanskje du ser på Netflix eller bruker en bilderedigeringsapp til å fikse litt på feriebildene dine?

Uten at du kanskje tenker over det, har du oppgitt betalingsinformasjonen din flere steder på nett. Det kan være nettbutikker, strømmetjenester, software-programmer, diverse apper eller spill.

De som selger denne typen tjenester, blir daglig utsatt for hackingforsøk. Du har sikkert hørt historier om brukernavn, passord og kortinformasjon som er kommet på avveie på grunn av denne formen for hacking.

Skulle Netflix bli hacket og kortinformasjonen din havnet i gale hender, vil du være lettet om du har oppgitt Mastercard istedenfor ditt vanlige bankkort som betalingskort.

Med kredittkort er det derfor ikke dine egne penger som forsvinner, og du unngår at din egen konto blir tappet for penger.

Breaking news: Snart kan du styre dine abonnement på Spotify, HBO, Viaplay og så videre direkte i mobilbanken vår 🙂

3. Ekstra sikkerhet ved konkurser

Har du hørt om Chargeback? Hvis du har brukt kredittkort ved netthandel er chargeback en sikring som gjør at du har rett til å få tilbake penger fra banken hvis selger går konkurs.

Eksempel: Du bruker kredittkort til å kjøpe en flyreise til Australia. Flyselskapet går så konkurs. Får du ikke tilbake pengene fra flyselskapet er det banken som må tilbakebetale pengene.

Chargeback gjelder ikke bare ved konkurser, men også ved betalinger du ikke har godkjent, og i andre tilfeller hvor selger ikke leverer produktet eller tjenesten du har betalt for.

4. Ekstra sikkerhet ved godkjente betalinger

Selv om både Mastercardet og det vanlige kortet gir deg mange av de samme rettighetene når det kommer til godkjente betalinger, er Mastercard likevel å fortrekke.

Hvis gratisprøven du sa ja til mot at du betalte porto, egentlig viste seg å være et dyrt abonnement, kan du ha vanskeligheter med å bevise at du ikke godkjente dette. Men hvis du oppga Mastercard som din betalingsinformasjon, har du rett til å bestride saken, siden banken og selger har samme ansvaret.

I tillegg: betaler du med Mastercard får du tid til å gjennomgå alle transaksjonene dine. Ser du noe som skurrer, vil du dermed se det før dine egne penger forsvinner ut av kontoen.

Men husk:

Det er mye du kan gjøre selv for å hindre at du blir svindlet. Vær nøye med hvem du oppgir personlig informasjon til og pass på at PIN-kode og kort ikke blir oppbevart sammen. Les mer om sikker kortbruk her.

Priseksempel Mastercard Ung: Betaler du regningen ved forfall, påløper ingen ekstra kostnader. Hvis du utsetter betalingen betaler du bare renter, eksempel: Effektiv rente 23,9 %, 15.000 kr, o/12 mnd, kredittkostnad 1.518 kr. Totalt beløp 16.518 kr.