Damene som satset alt på byen sin

I dag er Fjordfesten en stor musikkfestival som hver sommer skaper mye liv og god stemning midt i hjertet av Sandefjord. Det kan byen takke to driftige damer for.

– Vi kalte det en folkefest i starten, for målet vårt var egentlig å skape et arrangement som bidro til mer aktivitet i sentrum om sommeren, sier Hanne Børresen i Fjordfesten.

Startet med folkekjær artist

Den første headlineren til Fjordfesten engasjerte, var Jahn Teigen. Selv om Teigen på den tiden da ikke hadde opptrådd på flere år, var han svært populær og en viktig del av folkesjela til det norske folk.

– Det unike med Teigen var at han traff både unge og eldre. Han var derfor øverst på ønskelisten vår for å klare å skape en sann folkefest med allsang-følelse. Det ble en umiddelbar suksess. Etterhvert som vi har erfart at arrangementet er noe som byens befolkning vil ha, har vi utvidet konseptet til å bli en festival over to dager, forteller Børresen.

Trofaste støttespillere

Helt fra starten av har Fjordfesten hatt det lokale næringslivet med på laget. Både SpareBbank1 BV, Jotun og Skjeggerød har vært med fra begynnelsen.

– Å arrangere festival er en usikker affære. Derfor har det vært veldig viktig for oss å ha gode støttespillere som har vært trofaste gjennom så mange år. Ikke bare bidrar de økonomisk, men de viser også et stort og ekte engasjement for festivalen, forteller Børresen.

Langt kundeforhold

Børresen har vært bedriftskunde i SpareBank 1 BV helt siden hun startet opp bedriften Extol i 2001 sammen med Rikke Jenssen. Det er også de to driftige damene som sammen står bak Fjordfesten.

– SpareBank 1 BV var allerede en støttespiller for oss før Fjordfesten, så det var veldig fint og naturlig å snakke med dem når vi begynte med Fjordfesten-prosjektet. Etterhvert har jeg også blitt privatkunde i banken, for det er jo sånn at når jeg har fått så gode relasjoner, er det en selvfølge for meg å bruke banken privat også, sier Børresen.

Tørr å hoppe i det!

I dag er Børresen veldig glad for at hun og Rikke Jenssen startet opp Fjordfesten. Og sett i ettertid er hun ganske klar på hva som var avgjørende for at de har opplevd suksess med konseptet.

– Vi brukte mye tid på forberedelser i forkant og hadde en god plan, også turte vi å satse. Mitt tips er at når du har en god nok idé og du kjenner at nå er jeg klar og godt nok forberedt, så må du bare ta det siste steget og hoppe i det. Vi har aldri angret på det, sier Børresen.

Gnisten er der fortsatt

Med artister som Bo Kaspers orkester, Big Bang, Ina Wroldsen, de Lillos, Dagny og Gabrielle på plakaten ligger årets billettsalg godt foran fjorårets salg på samme tid. Børresen er også veldig fornøyd med utviklingen festivalen har hatt, spesielt i løpet av de siste fem årene.

– Hvis vi ser på de fem siste årene, så har det skjedd veldig mye. I den perioden har vi lagt ned mye mer tid og energi i festivalen, og det har gitt resultater. Vi synes festivalen har utviklet seg veldig godt fra vi begynte i det små, og håper jo at Fjordfesten fortsatt skal være et godt tilskudd til byen i mange år fremover, avslutter Børresen.