Byttehelg og utstyr skal byttes

Snart klart for Byttehelg!

Årets skisesong nærmer seg! Snart skal vi, sammen med NSF Langrenn og klubber over hele landet sørge for at tusenvis av ski, staver, akebrett, støvler og sko bytter hender under Byttehelg.

Barneidretten gjør et stadig større innhugg i familieøkonomien, og mange foreldre sliter med å få regnestykket til å gå opp. Det flere som har skjønt at å kjøpe brukt utstyr til barna er et både smart og enkelt grep.  Målet i år er at enda flere tar turen innom for å selge og kjøpe brukt utstyr til en fornuftig pris.

Tar oppgjør med utstyrspresset

Våre undersøkelser blant norske barnefamilier viser at det er mange som er preget av utstyrspresset i norsk barneidrett. Vi mener at økonomi ikke skal stå i veien for skiglede, og jobber for å legge til rette for tiltak som demper dette presset.

Vi vet at nordmenn sitter på brukt utstyr til flere hundre millioner kroner som de ikke lenger bruker, og vi håper alle tar en ekstra runde i kjellere, garasjer og på loft for å lete frem det de ikke lenger bruker. På Byttehelgen kan du både selge det du selv ikke trenger, og kjøpe nytt brukt utstyr enten til deg selv eller andre i familien. Brukt utstyr kan være vel så bra som nytt, om det er til å lære seg å stå på ski, teste ut en idrett for første gang, eller å komme seg over dørstokkmila og ut i løypa.

 

Her er det duket for ny Byttehelg:

Tormod Skilag, Harpefoss og Sør-Fron IL, 08. november kl.17 – Peer Gynt kjøpesenter
Follebu skiklubb, Gausdal skilag og Vestringen IL, 10.november kl.11 – Fjerdum skole
Midt-Gudbrandsdal Ride- og Kjøreklubb, 25.november – Grådalshaugen 14

 

Slik fungerer det
  1. Finn frem utstyret du ønsker å selge eller donere.
  2. Sett en pris på det brukte utstyret slik at det blir lett for klubben å forholde seg til ved salg.
  3. Finn ut hvor Byttehelgen arrangeres og lever utstyret i den tidsperioden klubben har satt opp.
  4. Under Byttehelgen tar du med familie og venner for å gjøre et kupp.
  5. Etter Byttehelgen vil klubben Vippse deg for solgt utstyr. Utstyr som ikke blir solgt under Byttehelgen må hentes eller evt. doneres.