spare

Spare? Dette sparer andre på din alder til pensjon.

Det er ingen grunn til å utsette pensjonssparingen. Jo før du begynner å spare, jo lenger tid har sparepengene dine på seg til å vokse!

Du har muligens ikke tenkt så mye på hva du skal gjøre når du blir pensjonist? Om du skulle se for deg noe du drømmer om, koster det som regel penger, eller hva?

Det å spare til pensjon er en smart investering som kan vokse seg til store beløp.

Hvor mye skal man spare?

Hvis du starter med pensjonssparing når du er ung, vil du ha tiden på din side. Pengene du sparer har lang tid til å gi avkastning, og du trenger ikke å sette inn store summer av gangen.

Renters rente-effekt bidrar til at de hundrelappene du setter av som ung kan vokse seg til en betydelig sum til du er pensjonist. Og jo før du begynner, jo mindre trenger du å spare.

– Er du 30 år og setter av 600 kroner i fond i måneden, vil du ha en forventet saldo på over en halv million kroner når du er pensjonist. Samtidig er ikke det viktigste hvor mye du sparer, men at du sparer, sier Marianne Christensen som er produktsjef for privat pensjonssparing i SpareBank 1 Forsikring.

*Forutsatt sparing i Alderstilpasset profil hvor aksje- og renteandel justeres i forhold til din alder. Årlig forventet avkastning er 6,25 % i aksjefondet og 2,5 % i rentefondet

Enkelt å komme i gang med sparing til pensjon.

Det eneste du trenger å kunne for å komme i gang med pensjonssparing er alderen din. Det er alderen din som avgjør hvor lenge du bør spare og hvordan pengene investeres.

– Det er ganske mye lettere enn folk tror. Med en alderstilpasset sparing vil våre eksperter sørge for at fordelingen mellom rente- og aksjesparing tilpasser seg alderen din. Dermed er dette noe du ikke trenger å tenke eller bruke tid på.

– De korte minuttene det tar å begynne å spare, kan være den smarteste investeringen du kommer til å gjøre i år, sier Christensen.

Sjekk hvor mye andre på din alder sparer her!

Les også: 3 ekspertråd om pensjonsparing

– Grunnen til at pensjonssparing har slått an hos unge voksne er en kombinasjon av at de har fått med seg hvor viktig det er å spare til pensjon, og at det er lett å fikse tror, Christensen.

Men hvorfor MÅ vi spare selv?

Fokuset på pensjonssparing har vært stort de siste årene, og med god grunn! I 2011 trådte statens pensjonsreform i kraft, noe som innebærer at man må spare på egenhånd hvis man ikke ønsker en kraftig redusert inntekt som pensjonister.

– Nå som regelverket er endret, og staten legger opp til at man skal spare mer selv, er det mange som får et lite sjokk når de ser hvor lite de faktisk vil få utbetalt i pensjon om de IKKE sparer, sier Christensen.

Sjekk hvor mye du bør sette av i måneden – og hvor mye det kan bli her!