vinterferie

Vinterferie for slanke lommebøker

Vinterferie er rett rundt hjørnet og etter en jul med litt høyere utgifter enn normalt, er kanskje ikke dette tiden på året der lommebøkene er på sitt fyldigste.

Heldigvis må ikke ferie alltid være dyrt. Her er forbrukerøkonom Magne Gundersens beste tips til vinterferie med vennegjengen på budsjett!

 

 1. Sjekk lavpriskalendere.

  Ikke bestilt tur ennå, og ikke sikker på om og hvor dere vil dra? Sjekk ut restplasser hos de ulike reiseselskapene eller FINN.no for rimelige turer dere kan hoppe på. Husk også at dersom man er under 26 år, finnes det ofte egne ungdomsbilletter som kan være ganske mye rimeligere enn vanlige billetter.

 2. Velg rimeligere aktiviteter på tur.

  Alt trenger ikke være dyrt på ferie. Søk rundt på forhånd etter hva dere kan tenke dere å gjøre på tur. Det er mange attraksjoner som er gratis hele året, og museer for eksempel, som normalt tar betalt for billetter, kan være gratis enkelte dager i uken. Er dere studenter, så husk dessuten å ta med studentbevis – det kan lønne seg.

 3. Bo billig og bra.

  Airbnb er ikke et nytt fenomen, men hvis dere ennå ikke har testet det ut, er dette kanskje ferien å gjøre nettopp det! Her leier privatpersoner ut hjemmene sine til en rimelig penge, og dere kan fort ende opp med bo langt bedre enn på et hotell i samme prisklasse. Flere har også begynt å leie ut hyttene sine via plattformen, så her kan det også være mulig å sikre seg en hvit vinterferie.

 4. Gå for bilferie.

  Hva med å ta bilen fatt og utforske hva Norge har å by på i vinterferien? Har dere ikke egen bil, finnes det flere alternativer for leiebil. Men gjør litt research i forkant – det kan nemlig være flere tusenlapper som skiller de ulike utleiefirmaene. Et annet tips er å sjekke nabobil.no hvor dere enkelt, raskt og rimelig kan leie bilen til en god nabo.

 5. Gjør kupp på fjelltur.

  Glade i nedoverbakker, kvikklunsj og solvegg, men ikke egen hytte å dra på i ferien? Flere av de populære norske skidestinasjonene legger fortløpende ut restplasser på nettsidene sine, og er dere heldige kan dere gjøre et kupp.

 6. Ferier hjemme.

  Er «Staycation» den nye vacation? Man må faktisk ikke til varmere strøk eller opp på fjellet for å få en fin vinterferie. Kanskje dette er tidspunktet for å være turist i egen by? Utforsk arrangementer i nærheten av dere, oppsøk steder dere ikke tidligere har vært, eller finn frem langrennsskiene, fyll termosen og ta en tur i marka. Og har dere ikke egne ski, så sjekk hva foreninger i nærområdet tilbyr – mange har nemlig gratis utlånsordninger for utstyr.

 

Uansett ferie – husk reiseforsikring

 

Har du ikke reiseforsikring? Skaff deg her

 

 

Les også: Ta vare på hytta i vinter