Damer med mobilbank

Mobilbank, nå kan du skreddersy din egen

Har du mestret bygging av platting, dekkskift og opplegging av bukser? Nå er koding av egen mobilbank det nye håndverket å mestre på hjemmebane.

– Personlig klient gir bankkunder muligheten til å lage apper som er tilpasset deres økonomiske behov. Kort sagt lar vi folk gjøre sin egen bankhverdag lettere, forteller Kristine Ursfjord, produkteier for Personlig klient i SpareBank 1.

Med lanseringen av Personlig klient kan privatkunder i SpareBank 1 nå bruke bankens åpne API-er for å hente ut informasjon om sine kontoer, tilhørende transaksjoner og kort.

– Flere kunder har lyst til å tilpasse sine egne løsninger i større grad, forteller Ursfjord.

Mange muligheter

Med Personlig klient og SpareBank 1 sine API-er kan du for eksempel lage en app som gir deg varslinger når du har et bestemt antall kroner igjen på konto. Du kan også bruke appen til å analysere ditt eget kjøpsmønster – handler du for eksempel mer når det regner ute? Appen du utvikler, vil inneholde dine kundedata og din kontoinformasjon, og kan derfor ikke publiseres i AppStore, eller på andre delingsplattformer.

– Det kreves litt teft og erfaring med utvikling og koding for å utnytte Personlig klient til det fulle, men man kommer også langt med nysgjerrighet. Vi håper dette skal bidra til interesse og engasjement, avslutter hun.

Q&A

Hva kan man bruke Personlig klient til?

Du som privatkunde i SpareBank 1 kan nå bruke bankens åpne API-er for å hente ut informasjon om dine kontoer, tilhørende transaksjoner og kort. Denne informasjonen kan du blant annet bruke til å utvikle en app med ulike funksjoner.

Hvilke data kan man få tilgang til?

Du får kun tilgang til bankens åpne API-er og din egen konto- og bankinformasjon.

Hvor mye teknisk kompetanse kreves?

Du må ha en relativt høy teknisk kompetanse, men kan også komme langt med nysgjerrighet og lærevillighet.

Hva er API?

Et programmeringsgrensesnitt, kjent på engelsk som «Application Programming Interface», er et grensesnitt i en programvare som gjør at spesifikke deler av denne kan aktiveres fra en annen programvare.

Hvor finner man Personlig klient?

Personlig klient er tilgjengelig som et menyvalg i SpareBank 1-alliansens utviklerportal: developersparebank1.no Der registrerer du deg og får tilgang til API-ene våre, og din informasjon.

 

Jeg vil lage min egen app

 

Les også: Mobilbanken med flere funksjoner