e-sport utøvere

SpareBank 1 heier på e-sport – blir hovedpartner for eSerien

E-sport har hatt en enorm vekst både internasjonalt og i Norge de siste årene. 9. april sparkes en ny norsk storsatsning i gang – eSerien, Norges e-sportliga i FIFA, og SpareBank 1 er med som hovedpartner.

Til første sesong stiller 18 lag fra den «ekte» Eliteserien og OBOS-ligaen med egne dedikerte e-sportlag. SpareBank 1 går inn med nasjonale muskler i ligaen som er organisert av Norsk Toppfotball og Good Game AS. Discovery som mediepartner  vil vise kampene fra eSerien på Dplay og Eurosport for et stort publikum.

SpareBank 1 heier på bredden

SpareBank 1 har en lang tradisjon for å heie, og er en viktig støttespiller for idrettslag, kunst- og kulturtilbud, foreninger rundt om i hele landet. Tall fra «Barn og medier-undersøkelsen 2018» viser at 96 prosent av guttene og 63 prosent av jentene i alderen 9-18 år spiller spill på PC, Playstation, mobil eller nettbrett.

– Engasjementet og lidenskapen som vokser frem innen e-sport er fantastisk. SpareBank 1 muligheten til å heie frem en helt ny generasjon talenter på en helt ny arena. Det er nok mange som er skeptiske til e-sport, og vi i SpareBank 1 synes det derfor er ekstra stas å være på lag med de som nå sørger for at norske e-sportutøvere nå får et flott felleskap i eSerien, sier Roald Stene, i SpareBank 1.

Vil endre holdninger

eSerien er en av de største satsningene på e-sport i Norge, og spås en lysende fremtid. Internasjonalt følger over 300 millioner mennesker med på e-sportturneringer, og tallene øker stadig. Playstation-spillet FIFA har tatt dette på største alvor, og satser stort på sin eWorld Cup – VM i FIFA på Playstation. Spillerne i eSerien kan kvalifisere seg til VM-kvalifisering FIFA Global Series Qualifier via eSerien, hvor de igjen kan kjempe om en plass i eWorld Cup.
– eSerien er et stort steg i riktig retning for å sette e-sport på kartet i Norge. Det er såklart kjempespennende for SpareBank 1 at vi får lov til å være med fra start her i Norge.
Og til alle de som sitter og er skeptiske til mye stillesitting og «skjermglaning» har Stene en kommentar:

– Fordommene mot «gamere» og e-sport er kanskje mange, men satsingen vår på e-sport er en måte å vise at dette er sunne, unge forbilder som brenner for det de driver med. Ja, faktisk er de toppidrettsutøvere av sin gren. Vi heier på de også.

FAKTA

eSerien er en av de største satsingene på e-sport i Norge og spås en lysende fremtid. Internasjonalt følger over 300 millioner mennesker med på e-sportturneringer, og tallene øker stadig. Spillutvikleren EA og fotballspillet FIFA har tatt dette på største alvor. EA og FIFA arrangerer FIFA 19 Global 1 Series som er veien mot FIFA 19 eWorld Cup. Spillere i eSerien kjemper om Global Series Points for å kvalifisere seg til denne eWorld Cupen.

Se forskjellige spille på:

Twitch

Flere nyheter på:

ESERIEN

Gamer.no

Kontaktperson

Roald Henning Stene
sponsorsjef SpareBank 1 Østlandet
Telefon