bil med skiboks

Skiboks på bilen? Sjekk dette før du drar på påskeferie.

Skiboks på biltak kan løsne eller åpne seg under kjøring. Det kan skade både medtrafikanter og andre biler. Feil pakking øker risikoen.

vegard haugstulen– Om dette skjer, skyldes det som regel høy fart eller kraftig vind – eller en kombinasjon av de to. Feil pakking av skiboksen gjør risikoen høyere, enten ved at det er mye vekt i boksen eller at innholdet ikke er godt sikret, sier forsikringsrådgiver Vegard Haugstulen, i SpareBank 1 Gudbrandsdal på Otta.

Hvis skiboksen løsner og boksen eller innholdet skader personer eller kjøretøy vil bilen være ansvarlig for det. Normalt vil du få erstattet det som er ødelagt på bilens kaskoforsikring.

Skiboksen må pakkes lett

En påskeklar bil er nok allerede litt tung, og en tungt lastet skiboks kan bety en større risiko med større bremselengde og fare for sladd.

– Skiboksene er ikke bygget for tung last og taket på bilen er sjelden konstruert for mye vekt. Sjekk bilens maksimale taklast og regn med skiboksens egenvekt når du vurderer hvor mye du kan pakke i boksen. Du bør også sikre lasten inne i skiboksen, sier Vegard.

Lås alltid skiboksen

– Et vanlig problem er at folk bare vrir lukkemekanismene i låst posisjon uten å låse med nøkkel. Da kan bevegelser under kjøring fort føre til at mekanismen åpner seg og katastrofen er et faktum, sier Vegard.

Problemene med skibokser som løsner er størst med eldre bokser. Det er spesielt viktig å sjekke at alle låsepunktene er sikret og også at hengslene ikke har skader.

 

I følge Norsk kundebarometer, har vi de mest fornøyde og lojale forsikringskundene. Sjekk prisen og flytt bilforsikringen din til oss!

Les også: Skal du til utlandet i påsken?

Kontaktperson

Vegard Haugstulen
Autorisert forsikringsrådgiver i SpareBank 1 Gudbrandsdal
Telefon
E-post