Dame i Paris med reiseforsikring

Har du ikke reiseforsikring?

Mange unge skal til utlandet i sommer, men er usikre på hva reiseforsikringen dekker.

– Mest usikre er de under 24 år, og det er flest av disse som skal ut og reise i sommer. Mange yngre vet heller ikke at de må ha egen reiseforsikring når de fyller 20 år. Det gjelder stort sett hos alle forsikringsselskap, sier forsikringsrådgiver Aase Randi Fjeldberg i SpareBank 1 Gudbrandsdal.

I en fersk undersøkelse oppgir én av fem under 24 år blankt nei når de blir spurt om de vet hva reiseforsikringen dekker. Det er også denne gruppen hvor flest, 46 prosent, oppgir at de skal til utlandet i sommer.

– Uten reiseforsikring kan du fort bli påført svært høye utgifter hvis blir syk eller utsatt for en ulykke på reisen. Et sykehusopphold i utlandet kan fort koste deg et par hundre tusen om du er riktig uheldig, sier Aase Randi.

Innbo-og reiseforsikring skaffer du deg her.  

Vær obs ved leie av Airbnb

Nesten 100. 000 under 35 år skal leie Airbnb i utlandet denne sommeren. Airbnb er et billig alternativ til å velge hotell eller leie feriehus.

– Ved leie av Airbnb dekker de fleste reiseforsikringer tyveri fra rommet. Men husk at klokker, smykker og elektronikk må låses inn i safe eller oppbevaringsboks når du ikke bærer det med deg, sier Fjeldberg.

Det er også forhold rundt kansellering som er annerledes med Airbnb enn når du booker hotellrom.

– Folk må være oppmerksomme på at forsikringen ikke dekker merutgifter som følge av at Airbnb-verten plutselig kansellerer. Dette er et forhold som reguleres mellom leietaker og utleier, sier Aase Randi.

Leie bil? Sjekk hva forsikringen dekker først

Mange reiseaktører og operatører tilbyr en rekke ekstra forsikringer som fort kan gjøre reisen mye dyrere. Tilbud om tilleggsforsikringer gjelder spesielt ved leie av bil.

– Har du en god reiseforsikring, kan du med god samvittighet svare nei på alle tilbud om tilleggsforsikringer når du bestiller reisen. Men sjekk forsikringen din, så er du sikker, sier Aase Randi.

Nær én av tre mellom 25 og 34 år skal leie bil i utlandet i sommer. Like mange i det samme alderssegmentet oppgir at de burde sjekket forsikringen bedre. – Bestiller du leiebil, vær oppmerksom på at det er store gebyrer hvis du leverer tilbake med tom tank, sier Aase Randi.

Les også: Flere sykler og el-sparkesykler krever mer av alle trafikanter

Den elektroniske undersøkelsen er gjennomført av Respons Analyse for Fremtind Forsikring, i tidsrommet 14.05 til 23.05 2019, med 1662 respondenter.

Kontaktperson

Aase Randi Fjeldberg
Teamleder og autorisert forsikringsrådgiver i SpareBank 1 Gudbrandsdal
Telefon
E-post