innbrudd

Seks tips for å unngå innbrudd i sommer

Her er våre tips for å unngå innbrudd i hjemmet ditt mens du er på ferie.

Selv om forsikringen dekker tyveri og skader er det ubehagelig og stressende om å komme hjem fra ferie til ett innbrudd, sier forsikringsrådgiver Randi Heide i SpareBank 1 Gudbrandsdal.

Klassikeren for å holde innbruddstyvene unna er å få hjelp av naboen. Mange får naboen til å se litt ekstra til huset og ta inn posten når de er bortreist.

Les også: Unngå å bruke offentlige trådløse nettverk i sommer

Det blir mindre brevpost, og tomme postkasser er for mange blitt normalen, så vi anbefaler vel så mye at naboen kaster søppel i din søppelkasse som å ta inn posten. Det er nemlig smart å få huset til å virke bebodd, sier Randi.

Seks enkle tips for å holde innbruddstyvene unna
  1. Ikke bruk vinduet for å lufte katten mens du er på ferie.
  2. Be naboen ta inn avisene og kaste litt søppel i søppelkassen din.
  3. Få boligen til å se bebodd ut. La gardinene være fratrukket, sett på tidsur på noen lamper og en radio, la skoene stå på trappen og parker en bil utenfor boligen.
  4. Sørg for å ha lås og sikring som holder mål. Oppgrader låsene i alle ytterdører til FG-godkjente låser. Lukk og lås garasjeporten. Sett inn gassgrillen og hagemøbler.
  5. Ikke gi tyvene innbruddsverktøy. Sørg for å låse inn verktøy og hageredskap som kan brukes som innbruddsverktøy. Det samme gjelder for stigen.
  6. Innbruddsalarm med knytning til alarmsentral gir god beskyttelse. Tyvene går gjerne forbi boliger med innbruddsalarm. God merking om at boligen har alarm er viktig.

Har du ikke forsikring? Hos oss får du forsikringer for hus, innbo, reise og verdisaker.

Kontaktperson

Randi Heide
Autorisert forsikringsrådgiver i SpareBank 1 Gudbrandsdal
Telefon
E-post