brannheltene Maya og Ask hindret brann

Hyllet brannheltene Maya (7) og Ask (6)

Takket være deres snarrådighet reddet en boligeier fra Lillehammer huset fra brannruin. I dag ble de heltene hyllet av SpareBank 1 Gudbrandsdal og forsikringsselskapet Fremtind.

De to vennene Maya og Ask var ute og lekte søndag for halvannen uke siden. Plutselig hørte de en pipelyd og de tenkte det kanskje kunne være en brannalarm, slik de hadde opplevd på skolen. De kikket gjennom et kjøkkenvindu på et rekkehus og så flammer. Da løp de hjem og varslet foreldrene om at det brant hos naboen. Dermed kom både politi og brannvesen raskt til boligen og skadene ble mindre enn det i verste fall kunne blitt.

Les om vår husforsikring

Mange har hyllet de to heltene og i dag var det bankens tur. Ettersom skadelidte er kunde av oss og vårt forsikringsselskap Fremtind var det naturlig å invitere på julebrus, sjokolade og gaveutdeling. Som takk for sin viktige innsats fikk de to hver sin heltesjekk på 1.000 kroner, samt en ryggsekk full av ulike produkter som lue, vannflaske, matboks osv.

Til stede var skadeinspektør Elin Struperud fra Fremtind og teamleder forsikring i SpareBank 1 Gudbrandsdal, Aase Randi Fjeldberg som ga de to velfortjent skryt og heder for sin innsats.

Uten deres innsats ville mest sannsynlig vår kunde mistet hjem og eiendeler. En brann får så store konsekvenser både fysisk og psykisk og da er det godt disse to skjønte at noe galt var på ferde, sier Aase Randi Fjeldberg.

Kontaktperson

André Winje Arntzen
Samfunnskontakt i SpareBank 1 Gudbrandsdal
Telefon
E-post