Elsykler til ansatte i SpareBank 1 Hallingdal Valdres

Skør’n Sykler på Fagernes har levert 16 stk elsykler som ansatte i SpareBank 1 Hallingdal Valdres skal bruke

Spare Bank 1 Hallingdal Valdres har ni avdelingskontor i Valdres og Hallingdal og ikke hovedkontor. Selv om mye av kommunikasjonen internt i konsernet foregår via epost og Skype er det et behov for å møtes av og til. Det hele startet med elbiler.

-Vi har en klar miljøprofil og tar nå enda et nytt grep for miljøvennlig transport. For et halvt år siden kjøpte vi inn to elbiler som ansatte kan booke når de skal på lengere reise. Innkjøp av elsykler er et tiltak for de kortere reisene, når en ansatt skal ut av kontoret for å besøke en kunde, på posten eller annet sier Adm. Banksjef Knut Oscar Fleten

Konsernet har også i flere år hatt fokus på fysisk helse og aktivitet. Alle ansatte har mulighet til å logge sin treningsøkt og får en liten belønning i slutten av året etter hvor aktive de har vært.

– Med en elsykkel vil vi i tillegg til å spare miljøet få de ansatte ut i frisk luft og i bevegelse. Ansatte hos oss sitter jo hovedsakelig stille mesteparten av dagen og da er det bra å få beveget seg litt sier Fleten.

Ønsker å handle lokalt

Det er Skørn Sykler på Fagernes som leverte el-syklene til SpareBank 1 Hallingdal Valdres.

-Som lokal bank, er det viktig å for oss å benytte oss av lokale leverandører, denne gangen falt valget på Skørn Sykler på Fagernes smiler Fleten.

Sykkelen må passe kvinner og menn i forskjellige størrelser, og Wubbo Boiten på Skørn Sykler sier at han har satt sammen en moderne El-sykkel, som krever lite vedlikehold. Sykkelen passer til alt fra transport til hyggeturer i fjellet. Han kan fortelle at det er Skørn som har utviklet rammen til de leverte syklene.

-Ingen andre sykler har denne typen ramme. I tillegg er den designet i Valdres. Vi har ellers brukt Shimano Steps 600 EQ motor i kombinasjon med en kraftig 400Wt batteripakke som gir lang rekkevidde opp mot 100 kilometer! Takket være kraftige 2,1 toms dekk får de meget god framkommelighet og god komfort. Også geometrien er utviklet med fokus på komfort, sier en fornøyd Boiten.

Elsykkel er populært

Dessverre har leveringen av syklene tatt sin tid. Håpet var at syklene skulle være på plass før sommeren, men pga. stor etterspørsel etter elsykler i hele Europa lå fabrikken som produserer elmotoren i sykkelen flere måneder etter på levering. Dette betyr dessverre at syklene ikke ble ferdige før nå.

-Vi får se hvor lenge vi kan sykle før vinteren kommer, men jeg er sikker på at Wubbo kan hjelpe oss med piggdekk om det skulle være aktuelt ler Fleten.

Kontaktperson

Torill Engebakken
Markedssjef
Telefon