Kåre i SpareBank 1 på Ål har telt penger for TV-aksjonen i 20 år

Til daglig jobber Kåre som rådgiver i SpareBank 1 Hallingdal Valdres på Ål. 21. oktober stiller han nok en gang opp som frivillig pengeteller for TV-aksjonens bøsseinnsamling.

– Når du kommer inn i banklokalet på Ål, er Kåre en av dem du kan møte. Han er alltid hyggelig, serviceinnstilt og med et smil på lur, sier banksjef Espen Karlsen i SpareBank 1 Hallingdal Valdres.

Kåre har vært pengeteller for TV-aksjonen omtrent 20 ganger. Han er faktisk litt i tvil om når han startet, men han er i alle fall ikke i tvil om at oppdraget er meningsfullt.

– TV-aksjonen går alltid til gode formål det er verdt å støtte. Å stille som frivillig i tellesentralen, er meningsfullt og en fin måte å bidra på forteller Kåre.

SpareBank 1 er med over hele landet

Kåre Gåsbakk er bare én av mange engasjerte bankmedarbeidere som hvert år bidrar med verdifull innsats i de til sammen 114 tellesentralene som Sparebank 1-bankene etablerer i forbindelse med TV-aksjonen. Sparebank 1 Hallingdal Valdres er tellebank med andre frivillige som stiller opp, både på Heggenes, Gol, Hemsedal og Ål.

Bred innsats lokalt, kombinert med flere tiltak nasjonalt, som reflekser til de 100.000 bøssebærerne på aksjonsdagen og skreddersøm av folkefinansieringstjenesten Spleis, gjør SpareBank 1-alliansen til en av TV-aksjonens viktigste samarbeidspartnere.

TV-aksjonsleder Vibecke Østby får ikke understreket nok hvor viktig jobb Kåre og de andre frivillige gjør:
– SpareBank 1 og de andre Sparebankene har i en årrekke vært hovedsamarbeidspartner for TV-aksjonen. Det at Kåre og hans kollegaer i SpareBank 1 har vært med helt siden oppstarten i 1974, viser et helt enestående og fantastisk engasjement for TV-aksjonen. Hadde det ikke vært for mennesker som Kåre, hadde det vært vanskelig å gjennomføre TV-aksjon slik vi kjenner den i dag, sier hun.