SpareBank 1 Østlsandets representantskap har vedtatt at banken i år skal dele ut 222 millioner kroner i kundeutbytte til bankens innskudds- og lånekunder.

Vi deler 222 millioner med kundene 26. april

SpareBank 1 Østlandets representantskap har hvert år gleden av å beslutte hvor mye penger som skal deles ut til kundene i form av kundeutbytte. Nå har representantskapet vedtatt at banken i år skal dele ut 222 millioner kroner til bankens innskudds- og lånekunder.

I god sparebank- og bærekraftsånd har SpareBank 1 Østlandet lange tradisjoner for å dele overskuddet med kundene. I fjor var vi den første banken i Norge som utbetalte kundeutbytte.

Representantskapet vedtok i går kveld, 28. mars 2019, å betale ut kundeutbytte på til sammen 222 millioner kroner.

På konto 26. april

Banken kan dermed for andre gang dele ut kundeutbyttet til kunder som hadde lån og eller innskudd på konto i SpareBank 1 Østlandet i løpet av 2018. Kunder får kundeutbyttet betalt på sin konto 26. april.

Maksbeløpet for kunder med full opptjening på både lån og innskudd blir i år 9.765 kroner for personer med felles lån (samskyldnere). For enkeltpersoner med fullt opptjeningsgrunnlag, det vil si med 2 millioner kroner i lån og 2 millioner kroner i innskudd, blir maksbeløpet cirka 6.500 kroner. Hvor mye den enkelte får utbetalt avhenger blant annet av hvor mye penger de hadde i lån eller på sparekonto gjennom fjoråret. Les mer om dette på våre nettsider.

Utbytte til eierne

I tillegg til kundeutbytte betaler SpareBank 1 Østlandet også utbytte til bankens eiere. Banken ble børsnotert for snart to år siden og har mange lokale og profesjonelle eiere. Med bakgrunn i årsresultatet for 2018, vedtok representantskapet å betale totalt 477 millioner kroner i utbytte til bankens eiere. Kontantutbyttet blir 4,12 kroner per egenkapitalbevis og utbyttet betales den 9. april 2019.

Kundeutbyttedagen

– Det er veldig hyggelig for oss nok en gang å kunne dele overskuddet med både kunder og eiere, sier Richard Heiberg, konsernsjef i SpareBank 1 Østlandet. – Det markerer vi med å invitere alle kunder til kaffe og kundeutbyttekake i våre lokaler på selveste kundeutbyttedagen den 26. april. Velkommen til oss!

OM SPAREBANK 1 ØSTLANDET

SpareBank 1 Østlandet er Norges fjerde største sparebank og har 37 bankkontorer i Innlandet, Akershus og Oslo. Bankens hovedsete er i Hamar. Banken har bortimot 337.000 kunder, 1.100 medarbeidere og en forretningskapital på 165 milliarder kroner.

Spørsmål og svar om kundeutbytte

BILDET: Representantskapet i SpareBank 1 Østlandet har gleden av å beslutte hvor mye som hvert år skal deles ut i kundeutbytte til bankens kunder. Til stede på årets representantskapsmøte den 28. mars 2019 var bankens styre, konsernledelsen og representantskapet, som består av 40 medlemmer. (FOTO: Siv Stenseth)