Synes du det er tryggest å ha pengene på sparekonto?

Da kan fastrenteinnskudd være et godt alternativ, som gir bedre rente 🙂

Rentenivået har i mange år vært lavt. Slik er det fortsatt, til tross for at renta har beveget seg noe det siste halvåret.

Større verdisvingninger med fond

I tider med lav rente er det mange som vurderer å spare i fond istedenfor på sparekonto. Det er fordi sparepengene kan øke mer i verdi når de plasseres i fond, der verdisvingningene er større enn når du sparer på konto.

For deg som vil ta null risiko

Mange vil absolutt ikke ta noen form for risiko med penger de kanskje har brukt hele livet til å spare opp.

– Det er fullt forståelig at trofaste sparere synes det er tryggest å la pengene stå på en vanlig sparekonto. Ulempen er at det kaster lite av seg, sier spareekspert Lene Mamre-Johansen (bildet) i SpareBank 1 Østlandet. – Den gode nyheten er at det finnes et godt alternativ også for nettopp deg som vil ta null risiko med sparepengene dine.

Fastrenteinnskudd gir bedre rente

Mamre-Johansen anbefaler fastrenteinnskudd for deg som har en del penger på konto, og som vet at de vil stå der en stund.

– Med et fastrenteinnskudd binder du pengene og renta i en avtalt periode. Setter du inn minstebeløpet på 50.000 kroner og lar dem stå i to år, får du per i dag to prosent rente i hele perioden, forklarer Mamre-Johansen. – Med kortere bindingstid, blir renta noe lavere.

Trygg og forutsigbar vekst

Hvor mye sparepengene dine stiger i verdi, er altså avhengig av hva rentesatsen er den dagen du bestiller fastrenteavtalen. Renta er den samme i hele bindingstida, selv om renta i markedet endres. Dermed vet du på forhånd hvor mye sparepengene dine vil øke i verdi i perioden.

Du kan i utgangspunktet ikke sette inn eller ta penger ut av kontoen i bindingstida.

Lær mer om fastrenteinnskudd