Visste du at du kan få ditt eget solcellepanel med Grønt boliglån?

Med solceller på taket kan du nyte godt av egenprodusert og miljøvennlig strøm. Til solceller kan du få Grønt boliglån med gunstig rente.

Over hele verden er bruken av solenergi i vekst. Også i Norge er det fine forutsetninger for solcelleanlegg, som omdanner solstråler til strøm. Med solceller på taket kan du produsere din egen strøm og dermed få lavere strømregninger.

– Et solcelleanlegg varer i 30-35 år eller mer. Fra start til slutt vil anlegget spare deg for strømkostnader. I tillegg tjener du penger på å selge strømmen du ikke bruker. Lønnsomheten i anlegget ditt er avhengig av strømprisen, som er vanskelig å forutse mange år fram i tid. Men et solcelleanlegg vil gjerne gi en fortjeneste på 5-10 prosent, sier Lars Eivind Stagrim Håve, ansvarlig for satsing på solkraft i Eidsiva Energi. Han opplever at interessen for solenergianlegg er sterkt økende.

For å beregne pris for solceller på taket ditt, kan du søke opp adressen din og velge tak på Eidsivas solkart. Et vanlig privatanlegg kan komme på godt under 100.000 kroner etter Enovastøtte.

Bra for miljøet – og sunt for lommeboka!

Trenger du lån til å finansiere solceller på taket? Da finnes det grønne lån som er rimeligere enn et vanlig boliglån. SpareBank 1 Østlandet tilbyr Grønt boliglån til miljøvennlige og energibesparende tiltak i nye og gamle boliger og fritidsboliger. Du får en svært gunstig rente enten du skal bygge nytt, pusse opp eller bytte til mer miljøvennlige energikilder.

-Vi vil være en pådriver for bærekraftig utvikling og gjøre det enklere for folk å velge gode, miljøvennlige energiløsninger for framtida. Vårt grønne boliglån med gunstig rente premierer deg som tar hensyn til miljøet, sier regionbanksjef Kjell Inge Bækken.

SpareBank 1 Østlandet gir Grønt boliglån til mange ulike formål. Det grønne lånet blir skilt ut som et eget lån ved siden av boliglånet du har og gjelder utgifter som er dokumentert og knyttet til energibesparende løsninger. Priseksempel: Eff. rente 1,79 %, kr. 250 000,-, o/10 år, totalt kr. 273 013,-

Les mer om vår satsing på bærekraft 

Både SpareBank 1 Østlandet og strømleverandøren Eidsiva ønsker å gi kundene grønne og bærekraftige valg. Derfor samarbeider vi om å informere om Grønt boliglån og solceller.