TV-aksjonen: Teller for en god sak

70 ansatte fra SpareBank 1 Østlandet er i full sving under årets TV-aksjon 20. oktober. Jobben deres er å sørge for at pengene fra bøssene kommer frem.

Årets TV-aksjon går til CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. Kvinner og barn rammes hardest av fattigdom, og mange steder har ikke kvinner de samme mulighetene og rettighetene som menn. I utviklingsland er for eksempel kun én av ti landeiere kvinner, og 104 land har lover som forbyr kvinner å ta enkelte jobber. Pengene fra årets TV-aksjon går til å gi minst 400.000 kvinner i noen av verdens fattigste land muligheten til å tjene egne penger og skape et bedre liv for seg og sin familie.

SpareBank 1 Østlandet med på laget

SpareBank 1 Østlandet bidrar med 100.000,- til TV-aksjonen lokalt, og gir samtidig ytterligere 50.000,- gjennom en felles SPLEIS i SpareBank 1-alliansen.

– Bærekraft er et av våre viktige strategiske satsingsområder. Vi er opptatt av at alle skal ha like rettigheter og muligheter, og vi synes det er viktig å støtte et så godt formål som TV-aksjonen. Vi ønsker lykke til med årets innsamling, sier Richard Heiberg, konsernsjef i SpareBank 1 Østlandet.

Videre bidrar banken med en praktisk gave – nemlig å være tellebank. Hele 60 – 70 av bankens ansatte ved flere lokale bankkontorer jobber med opptelling av bøssene som leveres inn. Arbeidet de legger ned er ifølge TV-aksjonen helt nødvendig for å kunne drifte en innsamling hvor innsamlingsbøsser står sentralt.

– Menneskemøtet med bøssa på døra er selve kjernen i TV-aksjonen som verdens største dugnad. Sparebank 1 Østlandet bidrar til at pengene kommer frem og TV-aksjonen hadde ikke vært mulig uten, sier Espen Østvold Rølla, koordinator for frivillige i TV-aksjonen.

Bildet viser tellerkorpset i sving under TV-aksjonen i fjor.

– En meningsfull jobb

En av tellekorpsets trofaste medlemmer er finansrådgiver Berit Løkken. Hun har vært med i tellekorpset i over 15 år og kan ikke tenke seg et år uten.

– Å kunne få lov til å bidra gjennom tellesentralen synes jeg både er meningsfullt og fint. TV-aksjonen er en viktig tradisjon i Norge og går alltid til gode formål det er verdt å støtte. Jeg håper det kommer inn mye penger også i år, sier Berit.

Det store bildet øverst viser tellekorpset i full gang med opptelling under TV-aksjonen i 2017. Fra venstre: Walter Kavli, Mari Nybakken Olstad, Marie Andersen Nyhagen og Bente Stadeløkken.

Her kan du for øvrig lese om hvordan sparebankene i Norge har inkludert kvinner helt fra starten av.

Om TV-aksjonen 2019:

  • Årets TV-aksjon går av stabelen søndag 20. oktober.
  • I forhold til befolkningstall er det verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede kroner.
  • 7000 frivillige over hele landet organiserer TV-aksjonen gjennom 600 kommune- og bydelskomiteer.  
  • 100 000 bøssebærere besøker 2,3 millioner husstander.
  • TV-aksjonen har vært arrangert hvert år siden 1974, og har gitt livsviktig hjelp til millioner av mennesker. Totalt har TV-aksjonen samlet inn ni milliarder kroner.
  • (Kilde: TV-aksjonen)


Kontaktperson

Siv Stenseth
Konserndirektør kommunikasjon SpareBank 1 Østlandet
Telefon