Årets julegave fra banken går til noen som trenger det mer enn oss

I år går julegaven fra SpareBank 1 Østlandet på 200 000 kroner til Blå Kors i Oslo og krisesentrene i Hamar, Lillehammer, Gjøvik og Kongsvinger. Midlene øremerkes julefeiring og gaver til barna.

SpareBank 1 Østlandet har de siste årene innarbeidet en stolt juletradisjon med å gi bort en gave framfor selv å få. Dette kommer i stedet for julegaver til kunder eller medarbeidere.

-Vi gir heller et anstendig beløp til et godt formål. På den måten sørger vi for at pengene går til et tiltak som støtter godt opp under bankens visjon Sammen om å skape, sier konsernsjef Richard Heiberg i SpareBank 1 Østlandet.

Oslo og Innlandet

Blå Kors i Oslo får 100 000 kroner til julefeiring og gaver eller tiltak for barn i Oslo og Akershus-området. Krisesentrene i Lillehammer, Gjøvik, Hamar og Kongsvinger får 100 000 på deling til julemarkering og gaver eller tiltak for barn.


Erik Sagenes fra SpareBank 1 Østlandets kontor på Gjøvik delte ut gaven på 25.000 kroner til daglig leder Heidi Olden Eng ved Gjøvik krisesenter. De skal bruke pengene på leker og trampoline til barna.
Teamleder Eva Nordtorpet ved Glåmdalen krisesenter ble overrasket og glad da Erik Hammerstad fra banken i Kongsvinger kom på besøk med julegave. Krisesenteret ønsker å bruke pengene på julegaver og hyggelige opplevelser som en del av julefeiringen.
På Hamar krisesenter vil de bruke gaven til å skape små lyspunkter i form av aktiviteter og turer for både barn og voksne beboere. Fra venstre: Lilli-Ann Midtskogen og Hege Jensen fra krisesenteret, Snorre Sveløkken fra banken og daglig leder Carina Morland på krisesenteret.

Bakgrunn for vedtaket

Vi vet at mange sliter med økt rusmisbruk i julehøytiden og dette rammer gjerne hele familier og ikke minst barna. Med rus og tettere familierelasjoner øker gjerne også voldsbruken.

Blå Kors har i årtier gjort et solid stykke arbeid for rusmisbrukere og deres pårørende. I jula sørger de for at utsatte barn og deres familier får en verdig og trivelig julefeiring.

Krisesentrene er et sted å søke ly for de som rammes av voldsbruk. Her kan voksne og barn til enhver tid søke trygghet. 

– Vi har derfor besluttet at dette er gode formål som vi ønsker å gi en ekstra oppmerksomhet inn mot julehøytiden, sier konsernsjefen.